1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Sönük, Silik, Türkiye'ye Umut Olmayan Bir Kurultay Seyrediyorum”
“Sönük, Silik, Türkiye'ye Umut Olmayan Bir Kurultay Seyrediyorum”

“Sönük, Silik, Türkiye'ye Umut Olmayan Bir Kurultay Seyrediyorum”

CHP Yalova Milletvekili İnce, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda 7 Haziran ve 1 Kasım muhasebesi yapılmadığını, sönük, silik Türkiye'ye umut olmayan bir kurultay seyrettiğini söyledi.

17 Ocak 2016 Pazar 09:12A+A-

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP 35. Olağan Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ile görüşmeler yaptığını anlatan Muharrem İnce, kendisine bir MYK talebinin olup olmadığının sorulduğunu, kendisinin de böyle bir talebinin bulunmadığını söylediğini aktardı.

“Buradan Başarı Çıkmıyor Zâten”

Daha sonra Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini, görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğünü ifade eden İnce, kendisine MYK üyeliğinin teklif edildiğini kaydetti.

İnce, görüşmenin Özel Kalem Müdürü'nün dâveti üzerine gerçekleştiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Sayın Genel Başkanla baş başa görüştük. Benim böyle bir MYK üyeliği gibi bir talebimin olmadığını söyledim. Benimle çalışabileceğini söyledi, ben de ‘Böyle bir talebim yok, böyle bir isteğim yok, buradan başarı çıkmıyor zâten.’ dedim. ‘Ancak özel koşullarda olur bu.’ dedim. ‘Nedir özel koşullar?’ dedi. ‘Yetki, görev tanımı olur, ancak böyle, yoksa ben şu andaki genel başkan yardımcılığı yapan arkadaşların yaptığı görevi yapmam.’ dedim. Teşekkür ettim, başarılar diledim ve ayrıldım.”.

“Kılıçdaroğlu, Karpuz Seçer Gibi Seçiyor”

“Görev ve yetki ne olsaydı kabul ederdiniz?” sorusu üzerine İnce, şu karşılığı verdi:

“Böyle bir yapıda bunu kabûl etmeyeceğimi söyledim. Sayın Genel Başkan 75 genel başkan yardımcısı değiştirmiş, her seçimden sonra 5 genel başkan yardımcısı değişiyor. Kendisi ne zaman değişecek? Bunu sormamız lâzım. 75 genel başkan yardımcısı değiştirmiş, 10 da şimdi değiştirir, olur 85. Genel başkan yardımcısı dayanmıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'na, değiştir de değiştir, değişim bu mu? Genel Başkanın iki dudağının arasında MYK üyeliği yapılmaz. Hukukî statü sağlanır, geçmişte olduğu gibi. Geçmişte Parti Meclisi seçerdi. Şimdi genel başkan karpuz seçer gibi seçiyor.”

“Sönük, Silik, Türkiye'ye Umut Olmayan Bir Kurultay Seyrediyorum”

Gazetecilerin “Kurultayın havasını nasıl buldunuz?” sorusu üzerine İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sönük. Kurultayda, 7 Haziran ve 1 Kasım'ın muhasebesi yapılmadı. Nerede hata yaptık, bir özeleştiri yapılmadı. 7 Haziran'da tek başına iktidarı kaybetmiş bir AKP, 5,5 ay sonra tek başına yeniden iktidar oldu. Neden oldu? 35 gün hükûmet görüşmelerinde, istikşafî görüşmelerde neden biz oyalandık, kandırıldık? Bunların hiçbirinin hesabı verilmedi. Sönük, silik, Türkiye'ye umut olmayan bir kurultay seyrediyorum. Ben 1983'ten beri kurultayları bilen ve bunların hepsinde delege olmuş birisiyim, ilk kez böyle bir kurultay görüyorum.”.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum