1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Son OHAL KHK’sı Yayımlandı: 18 Bin 632 Kişi Kamudan İhraç Edildi
Son OHAL KHK’sı Yayımlandı: 18 Bin 632 Kişi Kamudan İhraç Edildi

Son OHAL KHK’sı Yayımlandı: 18 Bin 632 Kişi Kamudan İhraç Edildi

Çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edilirken 148 personel de kamudaki görevlerine iade edildi. Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği’nin de aralarında olduğu 12 dernek ile 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı.

08 Temmuz 2018 Pazar 14:25A+A-

AA’da yer alan habere göre Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmî Gazete’de yayımlandı.

KHK/701: Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

701 sayılı KHK ile çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edilirken 148 personel de kamudaki görevlerine iade edildi.

Kurumlarından daha önce ayrılan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 324, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bin 167 ve jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alındı.

Yeni KHK’da Neler Var?

* Kara Kuvvetleri’nden 3 bin 77, Deniz Kuvvetleri’nden bin 126, Hava Kuvvetleri’nden bin 949 subay ve astsubay ihraç edildi.

* Adalet Bakanlığı’ndan aralarında hâkim adayı, infaz ve koruma memurlarının da bulunduğu bin 52 kişi ihraç edildi.

* 4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi.

* Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 8 bin 998 personel ihraç edildi.

* Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 649 subay, astsubay ile uzman çavuş ihraç edildi.

12 Dernek Kapatıldı

OHAL kapsamında KHK ile Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği’nin de aralarında olduğu 12 dernek ile 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı.

Buna göre Adıyaman Fem Dershanesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Adıyaman), Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği (Ankara), Suffem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Ankara), Anadolu İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (Ankara), Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği (Gaziantep), Özer Hukuk ve Düşünce Derneği (Kahramanmaraş), Kahramanmaraş Uluslararası Öğrenciler Derneği (Kahramanmaraş), Kilis İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Hafızları Derneği (Kilis), Beyaz Laleler Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Kocaeli), Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği (Malatya), Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği (Samsun) ile Viranşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (Şanlıurfa) kapatıldı.

İstanbul’da yayım yapan Halkın Nabzı ve Özgürlükçü Demokrasi ile Diyarbakır’da çıkan Welat gazetelerinin yanı sıra Avantaj TV’nin (Avantaj Televizyon Yayın Hizmetleri AŞ) yayım hayatı sona erdirildi.

Kapatılan söz konusu dernek, gazete ve televizyonlara ait taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evraklar Hazine’ye bedelsiz olarak devredilmiş sayıldı. Bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edildi. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazine’den hak ve talepte bulunulamayacak. Devre ilişkin işlemler, ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle Maliye Bakanlığı’nca yerine getirilecek.

Yurt Dışında Öğrenim Gören Bir Kişinin İlişiği Kesildi

Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun’a tabi öğrencilerden bir kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

Bu kişi hakkında 18 Ekim 2016 tarihli ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un 4’üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak.

Söz konusu kişinin bu kapsamda gördüğü eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak. Bu kişi, söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum