1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SMDK, İsrail ve Suriye Yönetimini Kınadı
SMDK, İsrail ve Suriye Yönetimini Kınadı

SMDK, İsrail ve Suriye Yönetimini Kınadı

Suriyeli muhalifler, İsrail'in Suriye topraklarına düzenlediği iddia edilen hava saldırısını ve Suriye yönetimini kınadı.

01 Şubat 2013 Cuma 15:08A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İsrail'in Suriye topraklarına düzenlediği iddia edilen hava saldırısını ve Suriye yönetimini kınadı.

SMDK Basın Bürosu tarafından yayımlanan bildiride, ''İsrail savaş uçakları Suriye hava sahasına girmiş, bazı noktaları bombalamıştır. Bu hedefler Esed rejiminin iddiasına göre askeri araştırma merkezi, İsrail kaynaklarına göre ise Hizbullah'a silah taşıyan bir konvoy olarak açıklanmıştır. İsrail uçaklarının Suriye içindeki hedefleri ilk defa vurmadığı bilinmektedir. İsrailliler bu tür saldırıların karşısında kendilerine yöneltilen kınamalara ve Esed yönetimi tarafından basın aracılığıyla ortalığa yayılan 'her türlü karşılık verme seçeneği masaya yatırılacak' gibi can sıkıcı sözleri duymaya alışıktır'' denildi. 

Açıklamada, İsrail tarafından bombalanan ülke topraklarının, yönetim tarafından da sıklıkla bombalandığı belirtilerek, aynı saldırıları gerçekleştiren Suriye uçakları ile İsrail uçakları arasında ayrım yapılamayacağı vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, İsrail'in düzenlediği iddia edilen hava saldırıları kınanırken, ''İsrail tarafından tekrarlanan hava sahası ihlallerini ve saldırıları engellemek için diplomatik ve siyasi her yolu kullanacağız. Esed rejiminin yaptığı gibi altı doldurulmayan açıklamalardan ve boş sözlerden kaçınarak, gerçekçi adımlar atacağız'' ifadelerine yer verildi.  

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının dün sabah Şam kırsalındaki Cemraya bölgesinde savunma sistemleriyle ilgili bir araştırma merkezini bombaladığı belirtilmişti. AA

----

İLGİLİ YORUMUMUZ İÇİN:

Esed; Halkına Aslan, Siyoniste Kedi

 

HABERE YORUM KAT