1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed; Halkına Aslan, Siyoniste Kedi
Esed; Halkına Aslan, Siyoniste Kedi

Esed; Halkına Aslan, Siyoniste Kedi

İsrail’in gerçekleştirdiği iddia edilen saldırının Suriye yönetimine zarar vermekten çok, rahatlattığı görülmeli. Gerek Baas sözcüleri gerekse de İran ve benzeri savunucularının konuya dört elle sarılmaları bu durumu ortaya koyuyor.

31 Ocak 2013 Perşembe 20:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail’in Suriye’de gerçekleştirdiği iddia edilen saldırının yankıları sürerken, aylardır halkını vahşice bombalayan Esed ordusunun İsrail saldırısına ilişkin sadece laf kalabalığı yapması gözden kaçmamalı!

Meçhul saldırıya tepkiler

Al-Jazeera’da bugün yer alan bir haberde Suriye yönetiminin İsrail’e hava saldırısından dolayı misilleme tehdidinde bulunduğu, ayrıca müttefiki İran’ın da bu saldırının İsrail’e pahalıya patlayacağı açıklaması yaptığı bildirildi.  

Çarşamba günü Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yayınlanan ve Suriye genelkurmayına ait açıklamada; İsrail jetlerinin Suriye hava sahasını ihlal ederek “direniş düzeyini güçlendirme ve öz savunmayı artırmaya dönük çalışmalar yapılan bilimsel bir araştırma kurumu”na saldırı gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Saldırının “terörist grupların geçtiğimiz aylarda aynı bölgede düzenledikleri pek çok saldırının başarısızlığa uğramasından sonra” düzenlendiğinin iddia edildiği açıklamada İsrail jetlerinin Suriye hava sahasına Cebel eş-Şeyh bölgesinden geçiş yaptığı açıklanmış ve bombardıman sırasında tesiste ağır maddi hasar meydana geldiği, 2 çalışanın öldüğü ve 5 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti. 

Suriye’nin Lübnan elçisi Ali Abdulkerim Ali Suriye’nin sürpriz karşılık verme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Hizbullah’ın yayın organı El-Ahd sitesinde yayınlanan açıklamasında Ali, misilleme için henüz tarih belirlemediklerini ama zaman ve yer seçiminin kendi bilecekleri bir iş olduğunu ifade etti. 

Çarşamba günü düzenlenen saldırının mahiyeti tam olarak belirlenmiş değil. Suriye yönetimi Şam yakınlarında bilimsel bir araştırma tesisinin saldırıya uğradığını açıklarken, Batılı kaynaklar ise Suriye’den Lübnan’a geçen ve Hizbullah’a füze taşıyan bir konvoyun vurulduğunu söylüyorlar. İsrail ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

İran’ın yarı resmi Fars haber ajansında yayınlanan demecinde İran Dış İşleri Bakan yardımcısı Suriye’ye yönelik saldırının ağır bedeli olacağını söyledi. Ali Ekber Velayeti de İsrail saldırısının Suriye’nin egemenliğine yapılmış büyük bir ihlal olduğunu ifade etti. Hizbullah da yayınladığı bildiride saldırıyı” barbarca bir saldırı” olarak niteleyerek “Suriye yönetimi, ordusu ve halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğu”nu bildirdi. Rusya da İsrail’in yaptığının egemen bir ülkeye karşı provokatif bir saldırı olduğu açıklamasını yaptı.

Baas zilleti

İsrail’in nereye saldırdığı ve Suriye yönetiminin buna tepkisi konusu daha uzun müddet tartışılacaktır ama şu ana kadar yaşananlara dair bazı değerlendirmeler yapmak için elde yeterli malzeme mevcut.

Öncelikle İsrail’in gerçekleştirdiği iddia edilen saldırının Suriye yönetimine zarar vermekten çok, rahatlattığı görülmeli. Gerek Baas sözcüleri gerekse de İran ve benzeri savunucularının konuya dört elle sarılmaları bu durumu ortaya koyuyor.

Batılıların iddia ettiği üzere İsrail’in Şam’dan Lübnan’a giden bir konvoyu vurduğu iddiası mantıklı değil. Baas ordusunun içeride bunca sıkışmışken Lübnan’a silah transferi yapması akla aykırı. Bu füzelerle Hizbullah’ın İsrail’i vuracağı iddiası da mantıklı değil. İsrail’i vurmak için Suriye neden dublör kullanıyor? Hizbullah Suriye’nin tetikçisi mi? Kendisi yapsa ya bu işi! Lübnan’dan ulaştığı gibi füzeler Suriye’den de İsrail’e rahatlıkla ulaşabilir. Kaldı ki, İsrail Lübnan topraklarında değil, Suriye topraklarında işgalci. Bir nebze ahlak olsaydı işin içinde, o füzelerin Lübnan’a değil, Golan’a doğru yol almaları gerekirdi!

Eğer Suriye yönetiminin iddiası doğru ve saldırıda Şam yakınlarındaki bir tesis hedef alınmış ise, bu çok daha ilginç demektir. Aylardır Suriye’nin tüm şehirlerini, Şam’ın banliyöleri de dahil tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle vahşice vuran Baas ordusunun düştüğü zillete bakın! Türkiye uçağını hava sahasını geçti mi, geçmedi mi tartışmaları arasında vurabilen “kahraman Baas ordusu” ta Şam’ı hedef alan İsrail saldırısı sırasında uyuya mı kalmış? Hadi diyelim, saldırıyı engelleyemedi, neden cevabını vermiyor? Humus’u, Halep’i, İdlib’i cehenneme çeviren, ta Türkiye sınırına kadar gelip İHH’nın çadır kentini vuran Suriye jetleri neden bir iki füze de İsrail’e atmıyor?

Baas rejiminin düştüğü durum tam bir zillet tablosudur! Şüphesiz çok daha acısını Rabbimiz bu zalimlere ahret günü yaşatacaktır. Bu öyle bir zillet tablosudur ki, zalimlerle aynı kareyi paylaşan herkesin hem bu dünyada hem de sonsuz ahiret hayatında rezil, rüsvay olacağının işaretidir.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum