1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SMDK Başkanı el-Hatib’den Açıklama
SMDK Başkanı el-Hatib’den Açıklama

SMDK Başkanı el-Hatib’den Açıklama

SMDK lideri Muaz el-Hatib: “Bizi tanımadıklarını açıklayan bazı gruplar var. Sorunu karşılıklı diyalogla çözeceğiz.”

20 Kasım 2012 Salı 00:16A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, SMDK'yı tanımadıklarını açıklayan bazı muhalif gruplar için, ''SMDK, Suriye halkından kabul gördü. Bizi tanımadıklarını açıklayan bazı gruplar var. Sorunu karşılıklı diyalogla çözeceğiz'' diye konuştu.

Hatib, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''SMDK, Suriye halkı nezdinde büyük kabul gördü. Bunun yanı sıra bazı devletler bizi tanıdı. SMDK'yı tanımadıklarını açıklayan muhalifler var. Sorunu karşılıklı diyalogla çözeceğiz'' dedi.

Ülke içindeki faaliyetlerin yürütülmesi ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bir komite kuracaklarını belirten Hatib, Rusya ve İran'dan gelecek muhtemel bir görüşme talebini kabul etmeyeceğini yineleyerek, bunun Suriye halkının kararı olduğunun altını çizdi. 

İran'da önceki gün düzenlenen Suriye toplantısı hakkındaki düşüncesi sorulan Hatib, ''Bu toplantı hakkında bilgim yok. Katılımcıları da tanımıyorum'' ifadelerini kullandı. 

"Mısır neden Türkiye ve Katar gibi SMDK'yı tanıdığını açıklamadı?" sorusu üzerine Hatib, ''Bazı şeyler için zamana ihtiyaç var'' diye konuştu.

Geçen cuma, ülkenin pek çok kentinde SMDK'ya destek gösterileri düzenlenmiş, Halep ve kırsalındaki bazı oluşumlar ise SMDK'yı meşru yapı olarak kabul etmediklerini duyurmuş, ''İslam devleti kurulması'' konusunda mutabakata vardıklarını kaydetmişti.

Muhabir: Hazım Bedir - Bülent Şahin Erdeğer (AA)
 

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Suriye’de Bazı Cepheler Siyasi Muhalefete Karşı

Ahraru’ş Şam ve Liva'ut-Tevhid'den Açıklama

 

HABERE YORUM KAT