1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraru’ş Şam ve Liva'ut-Tevhid'den Açıklama
Ahraru’ş Şam ve Livaut-Tevhidden Açıklama

Ahraru’ş Şam ve Liva'ut-Tevhid'den Açıklama

Ahrar'uş Şam ve Liva'ut-Tevhid (Tevhid Sancağı) Tugayı SMDK'ya karşı olmadıklarını açıkladı.

19 Kasım 2012 Pazartesi 19:39A+A-

Video kayıtta açıklamayı yapan kuruluşlar olarak başta Halep olmak üzere Suriye direnişinin önemli iki grubu Ahraru’ş Şam ve Liva'ut-Tevhid'in yer aldığı iddia ediliyor. Ancak Suriye'nin Halep ve İdlip kırsalında faaliyet gösteren Ahrar'uş Şam ve Liva'ut-Tevhid (Tevhid Sancağı) Tugayları Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na karşı olmadıklarını açıkladılar.

Ahrar'uş Şam grubunun resmi internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında kendilerinin de imzaları olduğu belirtilen açıklama ile ilgilerinin olmadığı belirtildi.

Tevhid Sancağı Tugayı Komutanı Abdulkadir es-Salah da söz konusu açıklamanın resmi bir karar olmadığını, bazı kişilerin kendi düşünceleri olduğunu ifade etti.

Ahraru’ş Şam ve Liva'ut-Tevhid grupları Özgür Suriye Ordusu çatısı altında hareket etmiyor ancak ÖSO'ya muhalefet de etmiyorlar. Yer yer birlikte hareket ediyorlar.

84 Kuruluştan Destek

Öte yandan AA'nın geçtiği bir habere göre Suriye içerisinde faaliyet gösteren yerel komiteler ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı silahlı gruplardan oluşan 84 kuruluş SMDK'ya destek açıklaması yaptı. Açıklamada, SMDK'ya karşı ''İslam Devleti'' ilan eden Nusret Cephesi adlı grubun ''Suriyeli olmadığı'' ve ''yalnız kaldığı'' belirtildi.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, SMDK'yı tanımadıklarını açıklayan bazı muhalif gruplar için, ''SMDK, Suriye halkından kabul gördü. Bizi tanımadıklarını açıklayan bazı gruplar var. Sorunu karşılıklı diyalogla çözeceğiz'' diye konuştu. Geçen cuma, ülkenin pek çok kentinde SMDK'ya destek gösterileri düzenlenmiş, Halep ve kırsalındaki bazı oluşumlar ise SMDK'yı meşru yapı olarak kabul etmediklerini duyurmuş, ''İslam devleti kurulması'' konusunda mutabakata vardıklarını iddia etmişlerdi.

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ... 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum