1. YAZARLAR

  2. Ahmet Varol

  3. Siyonizmin Medya Savaşı
Ahmet Varol

Ahmet Varol

Yazarın Tüm Yazıları >

Siyonizmin Medya Savaşı

21 Mayıs 2016 Cumartesi 22:36A+A-

 “Medyada Filistin İmkânlar ve Engeller” başlıklı sempozyumda, her birinde en az dört konuşmacının ve bir oturum başkanının yer aldığı dört ayrı panel düzenlendi. Bunların birincisi, birinci gün öğleden önce düzenlenen “Siyonizm Efsaneleriyle Yüzleşme” başlıklı paneldi. Ben de Türkiye’de de halen tartışma konusu olan önemli konuların ele alınması ve önemli vurgular yapılmış olması sebebiyle bugünkü yazımda bu panelde yapılan konuşmalardan aldığım bazı notları sizlere aktaracağım. Diğer panellerden aldığım bazı notları da inşallah yeri geldikçe ve ilişkili gelişmelerle bağlantılı olarak değerlendirmeye çalışırız. 

Siyonizm yalan temeli üzere kurulmuş bir binadır ve varlığını da yalanlarla sürdürüyor. Yalanlarının da çok farklı boyutları var. Kimisi tarihsel gerçeklerin ideolojik amaçla çarpıtılması, kimisi dinî inançlara asıl kaynaklarla ilgisi olmayan yalanlar karıştırılması, kimisi de günümüze ait gerçeklerin ters yüz edilmesi şeklindedir. Siyonizmin efsaneleriyle de yahudiliği dinî kimliğinden uzaklaştırarak ideolojik çerçeveye oturtan siyonizmin uydurduğu yalanlar kastediliyordu. Fakat “siyonizm” adı yahudi tarihine nispetle yeni olsa da ideolojik yönden eskidir. Dolayısıyla organize siyonizmin tarihini ideolojik siyonizmin tarihinden ayırmak gerektiğini ve burada aktaracağımız bilgilerin ideolojik siyonizmin tarihiyle bağlantılı olduğunu belirtmekte yarar var. 

Siyonistlerin kullandıkları en önemli araçlar dine karıştırdıkları yalanlardır. Bu konuyu konuşmacılardan Abdullah Ebu Avad ayrıntılarıyla ele aldı. Ebu Avad, dine sokulan ideolojik amaçlı yalanların başında “vadedilmiş topraklar” yani Allah’ın Nil ile Fırat arasınını yahudilere vaadettiği inancının geldiğini, bunun dinin aslında olmadığını ama yahudileri bir ideal peşinde koşturmak için bilgilerin çarpıtılmasıyla yaygınlaştırıldığını söyledi. 

Aslında bugün siyonist işgalin kendini güvenceye almak için Batı Yaka’ya duvar örme ihtiyacı duyması kitleleri yönlendiren kesimin bu inanca sahip olmadığını, iddianın bir uydurma olduğunu tahmin ettiklerini gösterir. Ama peşlerine taktıkları kalabalıkları motive etmede buna ihtiyaçları olduğundan zihinlerden silinmesini istemiyorlar. 

Son zamanlarda Müslümanlar arasında da yaygın tartışma konusu olan Armagedon Savaşı’nın da Ebu Avad’ın söylediğine göre dini kaynaklarda aslı yok. Fakat, hıristiyan kalabalıkların büyük bir kesimi buna inanır ve bu inancın onların kafalarına enjekte edilmesinde yahudilerin aralarına soktuğu elemanların yoğun medya faaliyetlerinin büyük payı var. 

Hıristiyanları yönlendirmede kullanılan iddialar sadece Armagedon Savaşı’yla ilgili olanlardan ibaret değil. İsa Mesih’in kutsal topraklara ineceği iddiasından hareketle bu topraklardaki Müslümanlara karşı yürütülen savaşa destek vermelerinin sağlanmasının arka planında da din üzerinden yürütülen medya savaşının önemli rolü var. 

İnsanların zihinlerine dinin aslında olmayan inanç ve iddiaların sokulması ve yaygınlaştırılmasında içten müdahale yöntemi kullanılıyor. 

Konuşmacılar arasında yer alan ve Arap dünyasının ileri gelen düşünürlerinden Münir Şefik siyonistlerin tarihî gerçekleri çarpıtmalarının en büyük örneğinin Filistinlilerin kendi topraklarını sattıkları iddiası olduğunu dile getirdi. Şefik gerçekte siyonistlerin Filistin’de mülk edinmelerinin satın alma değil işgalci İngilizlerin oyunlarıyla ve çoğunlukla da vakıf arazilerinden bağışta bulunulması yoluyla olduğunu vurguladı. Ebu Avad bu bilgiyi tamamlayan bir notunda siyonistlerin Müslüman halkları yanıltmak için Filistinlilerin topraklarını sattıkları yalanını kullanmalarına rağmen Batıda “topraksız halk halksız toprak” sloganıyla yanıltma yaptıklarına yani gerçekte Filistin’in sahipsiz bir toprak, yahudilerin de dünyaya yayılmış vatansız bir toplum olduğu iddiasından yararlandıklarına dikkat çekti. Bu konu hakkında ayrıntılı bilginin bizim “Filistin Hakkında Yanılgılar” isimli kitabımızda yer aldığını belirtelim. 

Arap dünyasının ileri gelen gazetecilerinden ve yazarlarından olan Azzam Et-Temimi’nin yönettiği panelin diğer konuşmacıları Usame Ebu Reşid ile Rafael Targino da siyonist medyanın bugünkü Batı toplumlarını yanıltmak için ne gibi yalanlara başvurdukları hakkında önemli bilgiler aktardılar. 

YENİ AKİT

YAZIYA YORUM KAT