Pazar akşamı Macaristan’ın Debrecen kentinde oynanan maç boyunca siyonist rakipleriyle temas kurmaktan kaçınan İrlandalılar, karşılaşmayı 3-0 kazandı.
Karşılaşmadan saatler önce bir grup İrlandalı, Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek siyonist İsrail’e karşı oynanacak iki maçta görev almayı reddeden kaleci Gavin Bazunu’ya destek verdi.
Milli takımın üç kaleciye ihtiyaç duymasına rağmen Bazunu’nun oynamayı kabul etmediği, üçüncü kaleci olarak onun yerine başka bir oyuncunun kadroya yazıldığı aktarıldı.
Stadyumda katil İsrail marşı çalınırken İrlandalı futbolcular başlarını yere eğdi. Maç öncesindeki geleneksel selamlaşma da gerçekleşmedi. Marşların ve hakemle yapılan kura çekiminin ardından İrlandalı oyuncular, İsrailli futbolcularla selamlaşmadan sahanın ortasına yöneldi.
Maçta üçüncü golü atan Jack Moylan, diğer oyuncular gibi kolunda taşıdığı siyah bandı öptü ve İsrailli taraftarların bulunduğu yöne gösterdi.
Ev sahibi İsrail’in olduğu karşılaşmada güvenlik düzenlemeleri nedeniyle İrlandalı taraftarlar tribünde yer almadı. İrlandalı futbolcular, son düdüğün ardından da rakipleriyle tokalaşmadan doğrudan soyunma odasına gitti. İki takım arasındaki bir sonraki maçın 4 Ekim’de oynanması planlanıyor.
İrlanda, Filistin meselesine uzun süredir güçlü destek veriyor. Dublin yönetimi, 2024’te İspanya ve Norveç ile birlikte Filistin Devleti’ni resmen tanımış ve Gazze’deki savaşı defalarca kınamıştı.
