1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Filistinlilerin kabirlerine saldırıyor
Siyonistler Filistinlilerin kabirlerine saldırıyor

Siyonistler Filistinlilerin kabirlerine saldırıyor

Siyonistler tarafından, Filistin’deki Müslümanlara ait kabirlere yönelik saldırılar yapılıyor.

03 Aralık 2020 Perşembe 13:28A+A-

Kudüs Yüksek İslam Heyeti, tarafından yapılan açıklamada, işgalciler tarafından Filistinlilerin defnedildiği mezarlıklara yapılan saldırıların, Müslümanlara meydan okuyan apaçık bir saldırı girişimi olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs kenti ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa başta olmak üzere, İslami değerleri Yahudileştirmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Siyonistlerin hiçbir zaman kötü emellerine ulaşamayacağına vurgu yapılan açıklamada, Kudüs’ün gerçek sahiplerinin Müslüman Filistinliler olduğu ve bu durumun kıyamete kadar bu şekilde devam edeceğine vurgu yapıldı.

Siyonist işgal rejimi, Babu'r Rahme Mezarlığı başta olmak üzere Müslümanların kabirlerini tahrip ediyor.

Aynı şekilde siyonist yerleşimciler de Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa surlarının doğu yönünün bitişiğinde yer alan Babu'r-Rahme Mezarlığı'na baskın düzenleyerek burayı kirletiyor.

Babu'r Rahme'nin, Hz. Ömer'in Kudüs'ü fethettiği 637'den bu yana Müslümanların naaşlarını defnettiği tarihi bir kabristan olduğu biliniyor. 

Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "Babu'r Rahme", "El-Yusufiyye" ve "El-Mücahidin" adında Müslümanlara ait 3 mezarlık bulunuyor. 

Kaynak: İLKHA

HABERE YORUM KAT