1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Yetkili: “Üçüncü İntifada Başladı”
Siyonist Yetkili: “Üçüncü İntifada Başladı”

Siyonist Yetkili: “Üçüncü İntifada Başladı”

Filistinli gençler, Batı Yaka'da ve Kudüs'te işgal güçlerine karşı direnişlerini yoğunlaştırırken, Siyonist bakanlar provokatif açıklamalarda bulunuyorlar.

06 Kasım 2014 Perşembe 15:11A+A-

Gush Etzion Bölgesel Konseyi Başkanı David Pearl, dün yaşanan iki araçlı eylemin kendilerinin üçüncü bir intifadanın içinde bulunduğunun işareti olduğunu söyledi.

Siyonist işgal ordusuna yakınlığıyla bilinen  0404 sitesine demeç veren Pearl, üçüncü intifadanın arkasında Filistinli grup ve çevrelerin tahrik ve özendirmelerinin olduğunu iddia etti.

Siyonist Başbakan ile Savaş Bakanı'ndan, İsraillileri topraklarından çıkarmak isteyen bu asilere karşı çok sert ve ağır tedbirlere başvurmalarını isteyen Bölgesel Konsey Başkanı Pearl, verdiği demeçte ayrıca Filistinliler tarafından yapılan feda eylemlerine Kudüs, Gush Etzion ve Batı Yaka’nın her tarafına daha fazla yerleşke yapmakla karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Dün Kudüs ve El-Halil şehrinde Siyonist asker ve polislere yapılan istişhad eylemlerinde biri subay iki Siyonist polis öldü, üçü ağır 17 polis ve asker de yaralandı.

***

Siyonist Bakan:

İsrail Konut Bakanı Uri Ariel ise Mescid-i Aksa'nın yerine Yahudi tapınağı inşa edileceğini belirterek mevcut statükosunun muhafazasının mümkün olmadığını söyledi.

Siyonist bakanın açıklamasının işgal yönetimi başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'nın statükosunun korunacağına dair beyanatının hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Ariel, İsrailli aşırı gruplar tarafından yönetilen bir radyoya yaptığı açıklamada Yahudi tapınağı inşa fikrinin Tevrat'ın emri olduğunu savunarak hükümetin İsrail halkının bu yöndeki taleplerini yerine getirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanlık Basın Danışmanı Mark Regev tarafından bugün yapılan açıklamada, "Dün yapılan güvenlik istişarelerinde, Başbakan Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'daki statükoda herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi" denilmişti.

Açıklamada, "Netanyahu'nun aksi görüş bildirenlerin görüşlerinin İsrail hükümetini değil kendilerini bağlayacağını belirttiği" kaydedilmişti.

 

HABERE YORUM KAT