1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist rejimin çaresizliği kanıtlandı!
Siyonist rejimin çaresizliği kanıtlandı!

Siyonist rejimin çaresizliği kanıtlandı!

Bir haftalık geçici ateşkeste Hamas'ın serbest bıraktığı rehineler ile Netanyahu arasındaki görüşmelerin ses kaydı sızdırılınca Siyonistlerin çaresizliği iyice anlaşıldı.

07 Aralık 2023 Perşembe 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CNN International tarafından haberleştirilen ses kayıtlarında, çocuklarıyla birlikte serbest bırakılan ancak kocasının hala Hamas'ın elinde olduğunu belirten bir kadının sözleri basına sızdırıldı.

Milliyet'in aktardığına göre, kadın, "Tünellerdeyken kimsenin bizim için bir şey yapmadığını anladım. Bombardıman nedeniyle dışarı çıktık, Gazze yolu üzerindeyken helikopter saldırısına uğradık ve yaralandık" diyor. Kadının sözleri rehinlerin Siyonist siyasetçiler için hiçbir önemli olmadığını kanıtlayan cinsten. Hatta Siyonist rejim rehinlerin çatışmalarda ölerek masada kendisi için pazarlık konusu oluşturmamasını istiyor. 

Açıklamalarının devamında ateşkes sırasında serbest bırakılan rehineler hakkında konuşan eski rehine, "Kimlerin bırakıldığına dair hiçbir bilginiz yok, hiçbirinizin yok. İstihbarat aldığınızı söylüyorsunuz ama hiçbir şeyi bilmiyorsunuz. İsrail'e dönmemizden üç gün önce kocam Gazze'nin daha farklı yerlerindeki tünellere götürüldü. Erkeklerin güçlü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kocam orada her gün kendini dövüyordu, hangi koşullarda yaşadığını artık Tanrı biliyor" dedi.

Aynı kadın İsrail ordusunun Gazze'deki tünelleri deniz suyuyla doldurma konusuna değinerek "Kızlarım bana babalarının nerde olduğunu soruyor. Ben de onlara henüz serbest bırakılmadığını söylüyorum. Siz tam tünellerin olduğu yeri bombalıyorsunuz şimdi de buraya su basmaktan mı bahsediyorsunuz? Siyaseti rehinelerin özgürlüğünün önüne koyuyorsunuz" sözleriyle işgal rejiminin tutarsızlığını ve derin çaresizliğini gösterdi. 

Yerel basından Ynet'e yansıyan haberlerde ise Hamas'a esir düşen genç bir erkeğin annesi "Oğluma ne söyleyeceksin? Bugün onun doğum günüydü, sizler onu terk ettiniz. Hala basın toplantılarında tartışmalar yapıyorsunuz, yeter onları eve getirin" ifadelerini kullandı.

Görüşmede Netanyahu ve savaş kabinesine yönelik öfke çok yüksek bir seviyedeydi. Serbest bırakılan rehinelerden biri "Tünellerde olduğumuz süre boyunca iki kez terk edilmiş hissettik" diyerek, savaş kabinesine "Neden esirlerin hayatıyla adeta bir rulet oynuyorsunuz? Onları geri getirin, onların hayatı sizin elinizde buna söz verin" değerlendirmesinde bulundu.

Ynet'in haberine göre aynı toplantıda Netanyahu ailelere çaresizliğini haykırır şekilde "Çalışmaya devam ediyoruz ancak herkesi nasıl tekrar geri getirebiliriz?" deyince tartışma çıktı. Bazı aileler bu sözlere "Bu utanç verici" şeklinde karşılık vererek tepki gösterdi. Hamas'ın esirler üzerinden elde ettiği üstünlük Siyonist rejimin elini kolunu bağlamış durumda...

HABERE YORUM KAT