1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Siyonist ABD Dünyayı Tehdit Ediyor!
Siyonist ABD Dünyayı Tehdit Ediyor!

Siyonist ABD Dünyayı Tehdit Ediyor!

​​​​​​​ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, BM Genel Kurulu'nda oylanacak ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını reddeden karar tasarısına destek veren ülkelerin Başkan Donald Trump'a bildireceğini söyledi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 20:00A+A-

BM Güvenlik Konseyi'nde tasarının ABD'nin vetosuyla reddedilmesinin ardından, konu acil bir toplantıyla BM Genel Kurulu'nun önüne getirilecek.

Büyükelçi Haley, AFP Haber Ajansı'nın eline geçen BM büyükelçilerine yazdığı mektupta "Başkan oylamayı dikkatle izleyecek ve benden bize karşı oy veren ülkeleri bildirmemi istedi. Bu konudaki her bir oyu not edeceğiz" dedi.

Haley Twitter'da yaptığı paylaşımda da 193 üyeli genel kurulda yapılacak oylama sırasında "ABD isimleri alacak" dedi.

BM Genel Kurulu, Türkiye ve Yemen'in İslam İşbirliği Teşkilatı adına yaptığı acil toplantı talebi üzerine toplanacak.

Tasarı, Güvenlik Konseyi'nde reddedilenle benzer ifadeler taşıyor ve Kudüs'ün statüsü konusundaki herhangi bir kararın bir hukuki etkisi olmadığını ve geri çekilmesi gerektiğini belirtiyor.

Çavuşoğlu: İsimleri alıp ne yapacaksınız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ABD'ye tepki göstererek "Ne yapacaksınız isimleri alacaksınız da? O ülkelerin de işgal edilmesine müsaade edeceksiniz ya da onları cezalandıracak mısınız? Artık dünya değişti. Artık ben güçlüyüm, o nedenle de haklıyım anlayışı değişti. Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor" dedi.

Güvenlik Konseyi'ndeki tasarıyı da Mısır sunmuş ve ABD dışındaki tüm ülkeler kabul oyu vermişti. Mısır'ın tasarısı gibi, Genel Kurul'un önüne gelecek tasarı metninde de Trump'ın kararından doğrudan bahsedilmiyor ve "Kudüs'ün statüsüyle ilgili son dönemde alınan kararlardan derin bir üzüntü duyulduğu" vurgulanıyor.

'Ezici destek bekliyoruz'

Filistinli Büyükelçi Riyad Mansour, tasarıya "ezici bir destek almayı" beklediklerini söyledi ve Kudüs'ün statüsünün İsrailliler ve Filistinliler arasında yapılacak görüşmelerle çözülecek bir sorun olduğunu vurguladı.

Mansour "Genel Kurul, veto kaygısı olmadan uluslararası toplumun ABD'nin tek taraflı tutumunu tanımayı reddettiğini söyleyecek" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT