1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyasi ihtirasların rehberliğinde yalana, evhama sarılmak
Siyasi ihtirasların rehberliğinde yalana, evhama sarılmak

Siyasi ihtirasların rehberliğinde yalana, evhama sarılmak

Ahmet Davutoğlu, sol ajitatörlerin yıllardır dillendirdiği basmakalıp iddiaları dillendirmeye başlamış.

20 Nisan 2023 Perşembe 10:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Depremlerin meydana geldiği Adıyaman’da asker ve polisin olmaması nedeniyle bir Kürt veya Alevi köyüne baskın olma ihtimali dolayısıyla çok korktuğunu belirten Davutoğlu, sol ajitatörlerin yıllardır dillendirdiği basmakalıp iddiaları dillendirmeye başlamış.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP’nin kanalı Halk TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güncel ve konjonktürel gelişmelerle ilgili yorumlarda bulunan Davutoğlu’nun en ilginç açıklaması ise deprem bölgesindeki Adıyaman’da Kürt ve Alevi köylerine baskın olma ihtimaline yönelik iddiaları oldu.

Davutoğlu, “Ben çok korktum ne zaman biliyor musunuz? Depremin üçüncü günü Adıyaman’a gittim. Tek bir asker yoktu o sokaklarda. Orada organize bir grup gitse bir Alevi veya Kürt köyünde katliam yapmaya kalksa önünü durdurmazsınız” ifadelerini kullandı.

Sol ajitatörlerin yıllardır doymadan dillendirdiği basmakalıp iddiaları dillendirmeye başlayan Davutoğlu, Kürt ve Alevi köylerinin tehdit altında olduğu mesajı mı vermeye çalışıyor anlaşılmış değil.

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede bile birilerinin Kürt ve Alevileri katletmeye çalışacağını ima etmenin gerçekliği olmadığı ortada. Son derece tehlikeli olan bu söylemi dillendiren Davutoğlu’nun bu açıklamaları hangi hesaplarla yaptığı merak konusu doğrusu.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum