1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyaset ve yargı Kuzguncuk andıçlarına teslim olur mu?
Siyaset ve yargı Kuzguncuk andıçlarına teslim olur mu?

Siyaset ve yargı Kuzguncuk andıçlarına teslim olur mu?

Hilal hanım ve kocası “Bize Pelikan diyenler ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşmanlarıdır” gibi şaşkın ve hedef saptırıcı bir hareket tarzıyla esasında otoriter ve totaliter bir iklim inşa etmeyi hedefliyorlar.

10 Haziran 2022 Cuma 21:19A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Kuzguncuk’ta faaliyet gösteren Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği (Bosphorus Global) adına Hilal Kaplan ve kocası Süheyb Öğüt benim de içinde olduğum bir grup gazeteci-yazar için “terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç uydurma, hakaret ve iftira” gibi suçlar dolayısıyla genişçe bir şikâyet dosyası oluşturmuş. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan dosyadan da anlaşıldığı kadarıyla 2017’den bu yana Hilal Kaplan ve kocası Süheyb Öğüt beraberlerindeki avukatlar ordusuyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kapısını epeyce aşındırmış.

Hakkımda daha önce defalarca ceza ve tazminat davaları açtıkları için Çağlayan’daki “Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu”na çağrıldığımda hiç de şaşırmadım elbette. 133 sayfalık dosyaya ulaşmak pek kolay olmadı. Lakin Hilal-Süheyb çiftinin avukatlarıyla beraber safi kin ve nefret, dizginsiz düşmanlık ve hukuksuzluktan neşet eden yeni bir “andıç” projelendirip psikolojik harekâtta çılgınca vites yükselttiği hemen anlaşılıyordu.

Yazının Devamı >>>