1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi'nin Libya'ya Müdahale Çağrısı
Sisi'nin Libya'ya Müdahale Çağrısı

Sisi'nin Libya'ya Müdahale Çağrısı

Sisi, Mısır'a ait savaş uçaklarının Libya’da IŞİD’e ait bazı hedefleri bombalamasının ardından BM Güvenlik Konseyi’ne Libya’ya uluslararası askeri müdahaleye izin veren bir karar çıkarması çağrısında bulundu.

17 Şubat 2015 Salı 14:41A+A-

Fransız Europe1 radyosuna konuşan Abdulfettah Sisi, ‘Başka seçenek yok. Libya halkının bizim güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamak için hareket ettiğimizi kabul etmesinin gerekliliğini göz önüne almalıyız’ dedi.

Sisi, konuşmasında Muammer Kaddafi’nin 2011 yılında NATO’nun desteklediği bir ayaklanma sonucu devrilmesinin ardında istikrarı sağlayamayan Libya’ya yönelik bir uluslararası müdahale çağrısını ısrarla vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) Pazartesi günü yaptığı açıklamada blok olarak bir askeri müdahalenin düşünülmediğini ancak, Washington ve Mısır'la ortak hareket etmeyi tartışabileceklerini belirtmişti.

Afrika Birliği de yaptığı açıklamada, Libya’da tek çözüm yolunun politik siyasi uzlaşı olduğunu vurgulamıştı.

Darbe ordusu, Pazartesi sabah erken saatlerde Libya’daki IŞİD mevzilerini vurduğunu açıklamıştı. Ancak saldırıda aralarında üç çocuğun olduğu siviller öldü.

Hafter güçleri ile koordinasyon

Darbeci Mısır ordusu operasyonları Tobruk'taki güçlerle koordinasyon içinde gerçekleştiriyor.

Tobruk güçlerine bağlı Genelkurmay Başkanlık Sözcüsü, Anadolu Ajansı’na ‘Mısır Libya’nın içindeki IŞİD mevzilerine hava saldırıları düzenlemeden önce, emekli General Halife Hafter ile Mısır Savunma Bakanı’nın arasında koordinasyon amaçlı bir arama gerçekleşmişti’ dedi.

Sözcü, Mısır’ın koordinasyonu ile gerçekleşen hava saldırılarının önümüzdeki saatlerde Sirte kentini de hedef alacağını belirtti.

Sözcü, Mısır’a destek vermek için Fransa, İtalya, BAE’nin dahil olduğu bir uluslararası koalisyonun oluşturulması için diploması trafiği yaşandığını da ifade etti.

Sisi, 'Libya'ya karşı' uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Al Jazeera, AFP

HABERE YORUM KAT