1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Sisi’nin Askerleri Rafah'ta Filistinli Bir Genci Katletti
Sisi’nin Askerleri Rafah'ta Filistinli Bir Genci Katletti

Sisi’nin Askerleri Rafah'ta Filistinli Bir Genci Katletti

Son dönemde Mısırlı askerlerin Filistinlilere yönelik saldırılarında önemli bir artış gözlenirken dün akşam Gazze’nin Rafah bölgesinde bir gencin katledildiği öğrenildi.

03 Ocak 2015 Cumartesi 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır askerleri dün akşam saatlerinde Gazze'nin Rafah bölgesinde sınıra yakın bir yerde henüz kimliği tespit edilemeyen bir Filistinli genci katlettiler.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra'nın yaptığı açıklamaya göre, Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesinde sınırın doğusunda yani Filistin tarafında bulunan ve 17 yaşında olduğu açıklanan Zeki el-Hubi adlı Filistinli genç Mısır askerleri tarafından atılan mermilerle şehit oldu.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde Filistinli gencin, sınırın Filistin tarafında olduğu sırada ve Mısır askerlerinin attığı gerçek mermilerle sırtından vurularak öldürüldüğüne dikkat çektiler. Bu durum Mısır askerlerinin saldırılarına gerekçe oluşturacak herhangi bir risk, çatışma halinin söz konusu olmadığını gösteriyor.

Mısır askerleri sınıra yakın bir bölgede üç Filistinli genci de gözaltına almışlardı.

Mısır askerleri daha önce de Gazze sahiline yakın alanda avlanan bir Filistinli balıkçıyı Mısır sularına geçtiği iddiasıyla vurarak öldürmüşlerdi.

Filistin İçişleri Mısır’dan Soruşturma Açmasını İstedi

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır rejiminden dün Mısır-Filistin sınırında Mısır askerleri tarafından vurulan Filistinli genç için soruşturma açmasını ve genci vuranların cezalandırılmasını istedi.

Filistinli genç Zeki El-Hubi’nin (17) askerlerin saldırısı sonucu öldürülmesini şiddetle kınayan Filistin İçişleri Bakanlığı, aşırı güç kullanılan olayın çok tehlikeli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, “Askerler hikmetle davranıp böyle bir olayın gerçekleşmesine mani olabilirlerdi. Çünkü Filistinli genç silahsızdı ve askerler için bir tehlike arz etmiyordu. Gazze halkına uygulanan ambargo neticesinde doğan fakirlik onu sınırı geçmeye zorlamıştır” ifadesini kullandı.

Dün akşam, sınırı geçmeye çalışan dört Filistinli gence ateş açan Mısır askerleri gençlerden birini ağır yaraladı. Rafah’taki Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi'ne kaldırılan Filistinli genç burada hayatını kaybetti.

Olayı itiraf eden Mısır Sınır Kuvvetleri, sınırı geçmeye çalışan dört gence ateş açıldığını, ateş açılması sonucu üç genç teslim olurken, dördüncüsünün yaralandığını duyurdu. 

 

HABERE YORUM KAT