1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Zindanlarında Koronaya Yakalanan Muhalif Tutuklular Ölüme Terk Ediliyor
Sisi Zindanlarında Koronaya Yakalanan Muhalif Tutuklular Ölüme Terk Ediliyor

Sisi Zindanlarında Koronaya Yakalanan Muhalif Tutuklular Ölüme Terk Ediliyor

Sisi cuntasının hapishanelere tıkadığı muhaliflerin sorunlarıyla ilgili uluslararası ölçekte gündem oluşturmaya çalışan Mısır Haklar ve Özgürlükler Koordinasyonu, virüs kapmış tutukluların ölüme terk edildiğini kaydetti.

14 Haziran 2020 Pazar 22:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır Haklar ve Özgürlükler Koordinasyonu, bir açıklama yaparak Mısır’da koronavirüsle birlikte hapishane şartlarının muhalif tutuklular aleyhine daha da zorlaştığına dikkat çekti.

Ülkede Sisi hapishanelerinde son olarak Ahmed Amer isimli bir siyasi tutuklunun Tora hapishanesinde öldüğü belirtilen açıkalamada, Amer'in 2018'in 1175 davasıyla bağlantılı olarak gözaltına alındığı ve 51 yaşında olduğu kaydedildi.

Daha önce de Ahmed Ahmed isimli bir diğer muhalif tutuklunun virüs bulaştıktan sonra durumunun kötüleşmesi üzerine Belbeis izolasyon hastanesine transfer edildiği ancak hastane idaresinin yer olmadığı gerekçesiyle tedavisini reddettiği belirtilen açıklamada, Ahmed’in bu ihmaller zinciri sonucunda yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Raporda belirtildiğine göre, Sisi rejimi muhaliflerin bulunduğu cezaevlerine insan hakları gözlemcilerinin girmesini çeşitli bahanelerle engelliyor. Tutuklu ve hükümlüler arasında korona vaka sayısına ilişkin bir rakam vermeyen Sisi rejimi, tutuklu ve hükümlülerin sağlığını koruma bahanesiyle cezaevlerine ziyaretçi ve tıbbi malzemelerin girişini de engelliyor.

Sisi’ye yakın çevrelerde virüs bulaştığından şüphelenilen İhvan mensuplarının ülkeden sürülmesinin konuşulduğu belirtilen açıklamada, bu yaklaşımın rejim yanlısı bir gazeteci olan Ahmed Musa’nın bile tepkisine konu olduğu ve Musa’nın katıldığı bir programda koronavirüs bulaşmış Müslüman Kardeşler mensuplarına "insan değil hain" olarak davranılmasını reddetme çağrısında bulunduğu kaydedildi.

 

 

HABERE YORUM KAT