1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Muhalifi Politikacı Ortadan Kayboldu!
Sisi Muhalifi Politikacı Ortadan Kayboldu!

Sisi Muhalifi Politikacı Ortadan Kayboldu!

Sisi rejimini eleştirdiği için hapis cezasına çarptırılan eski milletvekili Mustafa Neccar’dan bir aydır haber alınamıyor.

07 Kasım 2018 Çarşamba 13:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhaliflerin işkence, baskı ve tutuklamalarla sindirilmeye çalışıldığı Mısır’da ihlaller dizisi artarak sürmekte. Milletvekilliği de yapmış bir muhalif olan Mustafa Neccar’ın akibeti bir aya yaklaşan bir süredir belirsizliğini koruyor. 

En son 13 Ekim’de Facebook hesabından “Sevgili okuyucu, eğer bu mesajımı okuyabilirseniz, muhtemelen bu sırada ben demir parmaklıklar ardında olacağım” şeklinde bir mesaj paylaşmıştı. Bundan itibaren kendisinden haber alınamadı.

Mustafa Neccar yargıya hakaretten bir yıl yargılandıktan sonra Aralık ayında 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 15 Ekim’de temyiz duruşması görülecekti ama duruşmaya katılmadı. El-Monitör’ün bildirdiğine göre, Devlet Enformasyon Servisi kendisinin hapse girmemek için kaçtığını ilan etti. Neccar’ın avukatı Negad el-Borai ise müvekkilinin Asuan’daki güvenlik kampında tutulduğuna dair bir duyum aldığını ama yetkililerin bunu inkar ettiklerini söyledi. Borai Mısır’da muhaliflere karşı sistematik bir susturma kampanyası yürütüldüğünü söyleyerek, 2011 Tahrir Devriminden sonra seçildiği Meclis’te sivillerin katledilmesine karışan güvenlik güçlerinin yargılanmaları gerektiğine dair ısrarlı çabalarıyla tanınan Mustafa Neccar’ın akibetinden endişe ettiklerini ekledi. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT