1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Sisi Mısır'ı İyi Bir Geleceğe Götürmüyor"
"Sisi Mısır'ı İyi Bir Geleceğe Götürmüyor"

"Sisi Mısır'ı İyi Bir Geleceğe Götürmüyor"

Arap-İngiliz Uzlaşma Konseyi Direktörü Chris Doyle, Sisi'nin Mısır'ı iyi bir geleceğe götürmediğinin açık olduğunu söyledi.

31 Ocak 2014 Cuma 13:20A+A-

Arap-İngiliz Uzlaşma Konseyi Direktörü Chris Doyle, Mısır'daki askeri yönetimi desteklediğini söyleyen Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi ve İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'i eleştirerek, "Blair'in Mısır'da hukuk ihlalleri yapan mevcut yönetime destek vermesi çok talihsiz" dedi.

Kahire'de temaslarda bulunan ve Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Blair, Sky Arapça Haber kanalına konuştu. Blair demecinde Müslüman Kardeşler'i "ülkeyi umut ve ilerleme gibi temel değerlerinden uzaklaştırmakla" suçladı. Askeri yönetimin yaptıklarına destek verdiğini de ifade eden Blair, "ordunun Muhammed Mursi'yi devirerek halkın isteği doğrultusunda hareket ettiğini" savundu. 

AA'ya konuşan ve Blair'in sözlerine tepki gösteren Arap-İngiliz Uzlaşma Konseyi Direktörü Chris Doyle, Blair'in Ortadoğu ile ilgili analizlerinde genelde konuları "siyah-beyaz, iyi-kötü" şeklinde değerlendirdiğini ve bunun yanlış olduğunu kaydetti. Sisi'nin Mısır'ı demokratik bir geleceğe götürmediğinin açık olduğunu belirten Doyle, birçok gazetecinin şu anda hapishanelerde olduğuna işaret etti. 

"Tony Blair'in Mısır'da hukuk ihlalleri yapan mevcut yönetime destek vermesi çok talihsiz" diyen Doyle, Mısır'la ilgili şiddetten kaçınılması yönünde mesajlar verilmesinin önemli olduğunu bildirdi. Doyle, şöyle konuştu:

"Blair, Filistin'le ilgili sahip olduğu hassas diplomatik görevde komşu ülkeler hakkında yorumlar yapmakta çok daha dikkatli olmalı. Blair, hala normal bir vatandaş değil, diplomatik bir görevi var. Böyle bir diplomatik göreviniz varsa, Mısır'da ve Suriye'de yaşananlarla ilgili konuşurken daha dikkatli olmalısınız."

Tony Blair demecinde, "Müslüman Kardeşler, ülkeyi umut ve ilermeyle ilgili değerlerlerinden uzaklaştırmaya çalıştı, bu bir gerçek. Ordu halkın da isteğiyle müdahale etti. Ülkenin demokratik olması gereken bir sonraki aşamaya taşınması için, yeni hükümeti desteklemeliyiz" dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT