1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Medyasının Libya Yalanı
Sisi Medyasının Libya Yalanı

Sisi Medyasının Libya Yalanı

Türkiye’nin Libya’da ağırlığının artması karşısında gerilen Sisi yönetiminin Libya Büyükelçiliğini de yalanlarına alet etme arzusu boşa çıktı. 

24 Aralık 2019 Salı 11:59A+A-

27 Kasım’da Türkiye ile Libya arasında imzalanan Akdeniz’de kıta sahanlığına ilişkin mutabakat metni Sisi yönetimini germiş durumda. Faiz Sarrac başkanlığındaki Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümetine karşı Hafter’in başında bulunduğu darbecileri destekleyen Sisi yönetimi Trablus yönetimini karalamak için her yolu deniyor.

Türkiye ile imzalanan anlaşmaya tepki olarak Yunanistan’ın Atina’daki Libya Büyükelçisini sınırdışı etmesinin ardından bir diplomatik skandal da Kahire’de gerçekleşti.

14 Aralık’ta Sisi medyası ve Suud destekli Arap kanalları Kahire’deki Libya Büyükelçiliğinin Türkiye ile imzalanan anlaşmaya tepki olarak Sarrac yönetimini temsil etme pozisyonundan çekildiklerine ve bundan böyle Hafter’in de desteklediği Tobruk merkezli parlamentoyu meşru Libya yönetimi olarak tanıdıklarına dair bir açıklama yayınladılar.

Oysa Libya Büyükelçiliğinin böyle bir açıklaması olmamıştı, yapılan şey düpedüz yalandı.

Nitekim ertesi gün Büyükelçilik bir açıklamayla medyada kendilerine atfen çıkan haberin doğru olmadığını belirttiler. Fakat sonrasında daha ilginç bir gelişme daha yaşandı. Büyükelçilik güvenlik gerekçesiyle Kahire’deki faaliyetlerini süresiz durdurduğunu da ilan etti.   

Anlaşılan Trablus hükümetine düşmanlığına büyükelçiliğe de karıştırma hesabının tutmaması Sisi yönetimini germiş ve sahte haberler üretmeye sevk etmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT