1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasının Kaçırdığı İnsan Hakları Aktivisti 167 Gün Sonra Görüldü
Sisi Cuntasının Kaçırdığı İnsan Hakları Aktivisti 167 Gün Sonra Görüldü

Sisi Cuntasının Kaçırdığı İnsan Hakları Aktivisti 167 Gün Sonra Görüldü

Mısır’da 167 gün önce darbeci Sisi rejimi tarafından kaçırılan insan hakları aktivisti İbrahim Ezz-Eldin, Yüksek Devlet Mahkemesinde görüntülendi.

27 Kasım 2019 Çarşamba 18:24A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Middle East Monitör’ün haberine göre, 167 gün önce zorla gözaltına alınan İbrahim Ezz-Eldin, Mısır Yüksek Devlet Mahkemesinde görüldü.

Ezz-Eldin, ailesinin yanındayken polis tarafından kaçırıldı. Ailesi ve avukatının günlerce aradığı Ezz-Eldin, gittikleri tüm devlet kurumlarından eli boş döndü.

Mısır’da mahkeme kararıyla konutları ellerinden alınan insanlar için araştırma yapan Ezz-Eldin, Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu’nda gönüllü olarak çalışıyordu.

Ezz-Eldin’in, devletin varoş mahallelerdeki yolsuzlularıyla ilgili araştırma yaptığı belirtildi. Araştırmalar sonucunda Ezz-Eldin’in bir rapor hazırladığı ve Mısır Birleşmiş Milletler temsilcisiyle randevu ayarlamasının ardından ortadan kaybolduğu kaydedildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu üyeleri hak ihlallerini araştırdıkları için sürekli Sisi cuntası tarafından taciz ediliyor. Komisyon üyelerine göre, çok sayıda kişi bu durumdan dolayı gözaltına alındı veya ortadan kayboldu.

HABERE YORUM KAT