1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasını Şu Ana Kadar 6 Ülke Tanıdı
Sisi Cuntasını Şu Ana Kadar 6 Ülke Tanıdı

Sisi Cuntasını Şu Ana Kadar 6 Ülke Tanıdı

Mısır’da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Asalet Partisi Genel Başkanı İhab Şeyha, “Darbe yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için ilk adımı attık” dedi.

26 Ekim 2013 Cumartesi 00:52A+A-

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Şeyha, “Darbe yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için ilk adımı attık. Her ne kadar cuntacılar darbeyi ‘devrim’ olarak pazarlamaya çalışsa da bu konuda başarılı olamadılar. Şu an sadece İsrail ve darbecileri finanse eden Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 6 ülke bu yönetimi tanıyor” dedi.

Şeyha yaptığı açıklamada, siyasi ve hukuk heyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’ne bağlı insan hakları kuruluşlarına darbe yönetiminin işlediği suçlarla ilgili başvurular yapmak üzere hazırladıkları dosyalarla birlikte Cenevre’ye hareket ettiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi’nin, Mısır halkına yönelik işlediği katliamlardan yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde dava açılmak üzere BM ile temas içinde olduklarını belirten Şeyha, “Darbe yönetiminin ülkedeki muhalif gösteri ve yürüyüşlerde işlediği katliamları görüntülü bir şekilde belgeleyerek Mısır halkına yönelik işlenen ihlalleri uluslararası arenada gün yüzüne çıkarmak üzere yoğunlaşıyoruz” diye konuştu. Şeyha, darbenin Amerika ve Avrupa Birliği’nin yeşil ışık yakmasının ardından gerçekleştiğini savunarak, şunları söyledi:

“Bizim meselemizi dışarıya taşımamız, onu ‘uluslararasılaştırmak’ anlamına gelmiyor. Batıdan bir beklentimiz yok. Ancak darbe yönetiminin dış temaslarını başarısız kılarak uluslararası meşruiyetini yitirmesi için çalışıyoruz.” “Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, gücünü halktan almakla beraber kamuoyunun ya da gençlerin yönettiği bir saha hareketi değil, darbeyle mücadelenin siyasi bir yüzüdür” diyen Şeyha, şöyle devam etti:

“Harekete 46 siyasi parti, sendika ve devrim hareketi üye. Bu tablo beyin ölümü gerçekleşmiş olan darbe yönetiminin yakında son bulacağını gösteriyor. Her ne kadar cuntacılar darbeyi ‘devrim’ olarak pazarlamaya çalışsa da bu konuda başarılı olamadılar. Şu an sadece İsrail ve darbecileri finanse eden Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 6 ülke bu yönetimi tanıyor.” Hareketin darbe karşıtlarına gösteri çağrısında bulunduğunu belirten Şeyha, sözlerini şöyle tamamladı: “Ancak göstericiler, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Hareketi ve kararlarından daha hızlı davranıyor. Harekete üye olmayan El-Ehli futbol kulübünün taraftar grubu “Ultras” ve üniversite gençleri herhangi bir kararı beklemeden kendi içlerinde örgütlenerek harekete geçiyorlar. Çünkü herkes ordunun kamçısından nasibini alacağını biliyor.”

HABERE YORUM KAT