1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Memur Maaşlarından Kesinti Yapıp Yandaşlarına Dağıtacak
Sisi Cuntası Memur Maaşlarından Kesinti Yapıp Yandaşlarına Dağıtacak

Sisi Cuntası Memur Maaşlarından Kesinti Yapıp Yandaşlarına Dağıtacak

Mısır ekonomik bir çöküşün içine çeken Sisi cuntası tarafından Mısır'da koronavirüs salgınını bahanesi ile devlet memurlarının maaşlarında kesinti yapılacak.

21 Mayıs 2020 Perşembe 23:34A+A-

Sisi Cuntası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleye maddi destek sağlamak iddiasıyla devlet memurlarının maaşlarında kesinti yapılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayından başlamak üzere, 12 ay boyunca memur maaşlarından yüzde 1, emeklilerden ise yüzde 0.5'lik kesintiye gidilecek.

Meclisin onayına da sunulacak olan tasarının, maaşları 2 bin Cüneyhten (125.7 dolar) düşük olan memurları kapsamayacağı ayrıca hükümete de, salgından zarar gören sektör çalışanlarını bu tasarıdan muaf tutma tutma yetkisi verdiği ifade edildi.

Memur maaşlarından yapılacak kesintinin, salgından zarar gören kurum, şirket ve projelerde çalışanlara mali destek, sağlık sektörüne mali ve ayni yardım ve Sisi tarafından belirlenecek birey ve ailelere mali yardım sağlamak için tahsis edileceği vurgulandı.

Son açıklanan verilere göre, ülkede vaka sayısı 14 bin 229 olurken, 680 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT