1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Hayrat Şatır'ın Tedavisine Engel Oluyor
Sisi Cuntası Hayrat Şatır'ın Tedavisine Engel Oluyor

Sisi Cuntası Hayrat Şatır'ın Tedavisine Engel Oluyor

Mısır'da Sisi cuntasının, İhvan teşkilatının üst düzey isimlerinden Hayrat Şatır'ın tedavisine engel olduğu ifade ediliyor.

27 Haziran 2019 Perşembe 16:19A+A-

Mepanews’in New Khalij'a dayandırdığı haberine göre, hareketin iki numaralı ismi olarak anılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın tedavi talebine İçişleri Bakanlığı olumsuz yanıt verdi.

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, Kahire güneyindeki Akrep Cezaevi'nde tutulan Şatır'ın kolon kanseri olduğu, masrafları kendi bütçesinden karşılanmak üzere tedavi görmeyi talep ettiği ancak bu talebin Mısır makamlarınca reddedildiği ifade edildi.

Sisi yönetimine yakın kaynaklar, mahkumların tedavi taleplerine olumlu yanıt verdiklerini öne sürse de bu iddialar doğrulanamıyor.

İhvan teşkilatının birçok üst düzey ismi, mahkumlara kötü muamele ile anılan Akrep Cezaevi'nde tutuluyor.

2013'teki darbeden bu yana çok sayıda İhvan lideri tutuklandı ve ağır cezalara çarptırıldı.

Teşkilatın önde gelen isimlerinden olan ve Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak görev yapan Muhammed Mursi, 17 Haziran'da çıkarıldığı mahkemede duruşma sırasında şehit olmuştui.

Sisi yönetimi Mursi'nin kalp krizi geçirdiğini öne sürmüş, İhvan kaynakları Mursi'nin Sisi yönetimi tarafından şehit edildiğini ifade etmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum