1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şirvan'da Bir İşçinin Daha Cesedine Ulaşıldı
Şirvan'da Bir İşçinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Şirvan'da Bir İşçinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Siirt'in Şirvan ilçesinde bakır madeninde meydana gelen göçük sonrası kurtarma çalışmalarında 6'ncı işçinin de cesedine ulaşıldı, 10 işçi enkaz altında. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan işletme müdürü M.O. tutuklandı.

20 Kasım 2016 Pazar 13:53A+A-

Siirt'in Şirvan ilçesinde bakır madeninde meydana gelen göçük sonrası kurtarma çalışmaları sırasında bir işçinin daha cesedine ulaşıldı. Sedat Bulut'un cenazesi, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Halen enkaz altında olan 10 işçinin çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Enkaz altında kalan işçilerin yakınları ve vatandaşlar maden çevresinde bekliyor.

Toprak altından daha önce Murat Ant, Reşit Can, Abdulbaki Aydın, Ali Sönmezsoy ve Şefik Tuncer'in cesetleri çıkarılmıştı.

İşletme müdürü gözaltında

Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından madende meydana gelen heyelanla ilgili başlatılan soruşturma da devam ediyor. Soruşturma kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, ihmalleri olduğu değerlendirilen maden şirketinin saha işletme sorumlusu M.O., başmühendis S.K., iş güvenlik uzmanları S.K. ve M.K., taşeron şirketin sahibi N.A. ile taşeron şirketin saha sorumlusu A.A. gözaltına alındı.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen işletme müdürü M.O. tutuklandı.

İş güvenlik uzmanı M.Ş.Ç. ise aranıyor.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT