1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sinan Oğan ile pazarlık masasına oturmak akıllıca mı?
Sinan Oğan ile pazarlık masasına oturmak akıllıca mı?

Sinan Oğan ile pazarlık masasına oturmak akıllıca mı?

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan medya tarafından bütün tartışmaların merkezine oturtuluyor…

15 Mayıs 2023 Pazartesi 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

ATA İttifakı olarak tanımlanan milliyetçi-ırkçı blok seçimlerde beklenenden yüksek oy aldı. Muharrem İnce’nin çekilmesinden sonra yeni ve kararsız seçmenin ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ı tercih ettiği anlaşılıyor.

Sinan Oğan’ın bir partisi dahi yok. Kendisine verilen oylar tamamen emanet oylardan ibaret. Her girdiği partiden kovulan Ümit Özdağ tarafından desteklenen Oğan’ın normal şartlarda seçmende böyle bir karşılık bulması mümkün değildi. Ancak dediğimiz gibi Muharrem İnce’nin CHP baskısıyla adaylıktan çekilmesi Oğan’ı tek alternatif kıldı.

Vaziyet böyleyken Sinan Oğan’ın tek vekil dahi çıkartamamış bir ittifak tarafından desteklendiği unutulup sanki ülkeyi yönetecekmiş gibi bir konuma yükseltildiği görülüyor. Oğan da fırsattan istifade diyerek olsa gerek kendince “şartlar” sıralıyor.

“Bizim söylediğimiz çok açıktı, sığınmacıların gönderilmesi, ekonomik krizin sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması gibi şartlarımız vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilemez. FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terörle mücadele önceliklerimizdendir"

Sinan Oğan’ın kendisine oy veren kitleyi tam olarak yönlendirmesi mümkün gözükmüyor. Zira Oğan bir parti teşkilatı olarak hareket etmiyor, böyle bir gücü de yok… CHP ise hemen Oğan ile görüşerek tebriklerini iletti. O halde Oğan’ın şartları pazarlık masasına oturmak için yapılmış bir hesaptan öteye geçmiyor. Oğan’ın muhatap alınması siyasetin kalitesini düşürmekten başka bir işe de yaramıyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

11 Yorum