1. HABERLER

  2. HABER

  3. Silopi ve Cizre'de 23 PKK'lı Öldürüldü
Silopi ve Cizre'de 23 PKK'lı Öldürüldü

Silopi ve Cizre'de 23 PKK'lı Öldürüldü

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde PKK’ya yönelik iki gün önce başlatılan operasyonda şu ana kadar 23 PKK’lı öldürüldü.

17 Aralık 2015 Perşembe 11:07A+A-

“Güvenlik” güçleri iki operasyonda şu ana kadar biri Silopi'de, 22'si Cizre'de olmak üzere 23 PKK’lıyı öldürdü.

Barikatlar İmha Ediliyor

“Sokağa çıkma yasağı”nın devam ettiği Silopi'de “güvenlik” güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekât birimlerinin de katıldığı operasyonda PKK’lılarca tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi'nde “güvenlik” güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. PKK’lıların yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi.

Cizre'de Silah Sesleri

PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar “sokağa çıkma yasağı” bulunan Cizre'de de sürüyor.

Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. PKK üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

Sağlık Hizmetlerinde Aksama Yok

“Sokağa çıkma yasağı”nın uygulandığı söz konusu iki ilçede sağlık hizmetlerinde ise bir aksama yaşanmıyor. Cizre'de evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri Cizre Devlet Hastanesi’nde devam ederken hastanede ameliyatlar da sürüyor.

Hastaneye Roket İsabet Etti

Hastanede hamilelerin kontrollerinin de gerçekleştirildiğini aktaran Erzen, sağlık hizmetlerini vermeyi sürdürdüklerini aktardı. Hastane çevresinde gerekli “güvenlik” önlemlerinin alındığını ifade eden Erzen, PKK’lılarca atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi.

Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket isabet etti.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT