1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Adnan'a Destek Yürüyüşüne Engel
Şeyh Adnana Destek Yürüyüşüne Engel

Şeyh Adnan'a Destek Yürüyüşüne Engel

Abbas güçleri, Batı Yaka'da işgal rejiminin ihlalleri aleyhine yapılan gösterileri engelliyor.

12 Şubat 2012 Pazar 16:00A+A-

İşgal altındaki Batı Yaka'nın Cenin kentinde İstihbarat birimine bağlı devriyelerin bugün (12 Şubat Pazar) öğle saatlerinde İslami Cihad liderlerinden esir Şeyh Hıdır Adnan'a destek için öğrenciler tarafından düzenlenen yürüyüşü engellediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Şeyh Hıdır Adnan'ın doğum yeri olan Arabe beldesinde yüzlerce okul öğrencisi Adnan'ın evinin önünde kurulan eylem çadırına doğru yürüyüşe geçti.

Göstericilerin Filistin bayrakları yanında Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin sancaklarını ve esir Şeyh Hıdır Adnan'ın resimlerini taşıdıkları belirtildi.

Cenin İstihbaratı'ndan devriyelerin yürüyüşe katılan öğrencilerin yolunu keserek ellerinden Hamas ve İslami Cihad sancaklarını aldığı ve bu durumun göstericiler arasında büyük öfkeye yol açtığı ifade edildi.

33 yaşındaki İslami Cihad lideri esir Şeyh Hıdır Adnan, işgal altındaki Batı Yaka'nın Cenin kentine bağlı Arabe köyünden. İşgal güçlerinin hakkında verdiği idari hapis cezasını protesto için 57 gün önce açlık grevine başlayan Adnan, sağlık durumunun kötüye gitmesine rağmen mücadelesinden vazgeçmeyerek açlık grevini sürdürüyor. (FİEM)

 

HABERE YORUM KAT