1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şeyh Abdullah Muhaysini: "Ey Osmanlı Torunları Siz Suriyelilere En Yakın İnsanlarsınız"
Şeyh Abdullah Muhaysini: "Ey Osmanlı Torunları Siz Suriyelilere En Yakın İnsanlarsınız"

Şeyh Abdullah Muhaysini: "Ey Osmanlı Torunları Siz Suriyelilere En Yakın İnsanlarsınız"

​​​​​​​Suriye direnişinin önde gelen isimlerinden Abdullah Muhaysini, yaptığı açıklamada, Suriye’de savaş bölgelerinde yardıma muhtaç insanların olduğunu hatırlatarak, Türkiye’ye ithafen "Ey Osmanlı torunları siz Suriyelilere en yakın insanlarsınız" dedi.

01 Mart 2020 Pazar 23:00A+A-

Suriye direnişinin önde gelen isimlerinden Şeyh Abdullah Muhaysini, yaptığı açıklamada, Suriye’de savaş bölgelerinde yardıma muhtaç insanların olduğunu hatırlatarak, Türkiye’ye ithafen "Ey Osmanlı torunları siz Suriyelilere en yakın insanlarsınız" dedi.

Muhaysini, Bir videoyla yaptığı açıklamada, bütün dünyanın Suriye’de mazlumlara sırt çevirdiğini, Arap ve Müslüman liderlerin Suriye’deki mazlumları yalnız bıraktığını belirtti.

Türkiye’nin Suriye’deki mazlumlara sahip çıktığını ifade eden Muhaysini, “Bu mazlum halkın çığlığı boğazları yırttı. Neredesiniz ey Araplar! Neredesiniz ey Müslümanlar! Arap liderlerinin kalplerinin ya da Müslüman liderlerinin vicdanlarının hareketlenmesini diliyorum. Velakin ne fayda! Dünya bütünüyle izlemekte.” İfadelerini kullandı.

Allah’ın Türkiye’nin modern zamanlarda mazlumlara sahiplenmesini dilediğini vurgulayan Muhaysini, “Bugün asrın Moğolları Şam’ı istila etmekte. Kadınları göz göre göre öldürüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor. Ve Suriye halkı nida ediyor: Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız. Onlar sizin komşularınızdır.” Açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum