1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Seyfullah Şişani'nin Vurulma Anı Yayınlandı (VİDEO)
Seyfullah Şişani'nin Vurulma Anı Yayınlandı (VİDEO)

Seyfullah Şişani'nin Vurulma Anı Yayınlandı (VİDEO)

Seyfullah Şişani, Halep Merkez Cezaevi yakınlarında Kafkasyalı direnişçilerle beraber çatışmaya hazırlığı sırasında yakınlarına düşen bir tank mermisi sonucu şehit düşüyor.

15 Şubat 2014 Cumartesi 15:29A+A-

Suriye’nin Halep kentinde Esed rejimi kontrolünde bulunan Halep Merkez Cezaevine muhalif gruplar tarafından düzenlenen operasyonda şehit olan Nusra Cephesi komutanlarından Seyfullah Şişani (Ruslan Maçhalikaşvili)'nin vurulma anını içeren video yayınlandı.

Çeçen komutan Seyfullah Şişani, Halep Merkez Cezaevi yakınlarında Kafkasyalı direnişçilerle beraber çatışmaya hazırlandıkları bir anda yakınlarına düşen bir tank mermisi sonucu olay yerinde hayatını kaybediyor.

Seyfullah Şişani'nin vurulma anı; yayınlanan videonun 2:50. saniyesinde gerçekleşiyor.

Nusra Cephesi lideri Culani, Seyfullah Şişani hakkında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

"Şehid kahramanımız Seyfullah Şişani, Kafkasya’da başladığı cihad yolculuğunu Şam topraklarında bitirdi ve şimdi Kafyasya’dan gelip mübarek Şam topraklarında Şehadete eren dostlarının yanında oldu. Israrla bu hapishanenin özgürleştirilmesini ve Müslümanların kurtarılmasını isteyen Şişani, şehid olana dek burası için savaşacağını dile getirmişti. Çeçen anaları bitmeyecek, Müslüman orduları lidersiz kalmayacak ve Kafkasya her zaman yeni kahramanlar yetiştirecek; bu ümmetin İslam hakimiyetini geri kazandıracaktır. Allah’ım Seyfullah Şişani’yi şehidlerden kabul et ve Şam topraklarında bizi Kafkasya’nın yiğitlerinden mahrum eyleme."

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum