1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sevilay Yılman Türkkan için “Tam bir beyefendi” dedi
Sevilay Yılman Türkkan için “Tam bir beyefendi” dedi

Sevilay Yılman Türkkan için “Tam bir beyefendi” dedi

Habertürk yazarları Nagehan Alçı, Sevilay Yılman ve Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki HT Masa adlı programda sinkaflı küfrü nedeniyle vekillikten istifası istenen Lütfü Türkkan’ı “İstanbul beyefendisi” olarak takdim etti.

08 Kasım 2021 Pazartesi 14:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Habertürk yazarları haftanın öne çıkan başlıklarını, siyaseti ve gündemi HT Masa adlı programda değerlendirirken Lütfü Türkkan’ın ırkçılığını, sinkaflı küfürlerini, arazi işgaliyelerini, gazetecileri dövdürdüğünü görmezden gelerek kimi değerlendirmelerde bulundular.

HT Masa programında Nagehan Alçı, Sevilay Yılman’a hitaben Türkkan için, “Senin diyaloğun vardı arayıp sordun mu ne diyor?” diye sordu.

Sevilay Yılman bu sorunun ardından kullandığı ifadelerde Türkkan’ın ahlaksızlığını görmek bir yana onu övmekten geri duramadı.

Yılman: “Yok aramadım ama şöyle söyleyeceğim. Şaşırdım. Lütfü bey çok beyefendi bir insan. Daha yeni biz Meral Akşener ile beraber işte Kars, Ardahan, Ağrı { o sırada arka plandan diğer bir gazeteci (Hoş sohbet bir adam) diyor} …

Yılman övgüye doyuramadığı Türkkan için, “İyi bir insan, kibar bir insan ama işte şöyle bir laf vardır. Hz. Ali’nin sözüdür; ‘Söz ağızdan çıkana kadar senindir, çıktıktan sonra herkesindir’ Orada öfkesine yenik düşmüş belli ki. Korkunç bir şey tabi ki. Bunun ne savunulacak bir tarafı ne hani bir şey demeyeyim, pas geçeyim böyle bir tarafı yok. Ayıp Lütfü Türkkan’ın yaptığı. Üzüldüm. Öyle kibar bir insan. Tam bir İstanbul beyefendisidir çünkü. Öyle bir insandan beklemediğim bir reaksiyon. Özür diledi. Yani özrünün üzerine sayın Akşener’in istediği gibi de başkan vekilliğinden istifa etti. Ama ben başka bir şey diyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Yılman, medyanın Türkkan’ın çok üzerine gittiğini ifade ederek, “Gaflete düşüyorsun yani. Benim de mesela geçmişte canlı yayınlarda veya yazılarda düştüğüm olmuştur. Bu bir gaflet. Allah kimseyi de düşürmesin. Kimse de büyük konuşmasın. Bir gaflete düşmüş Türkkan, özrünü de diliyor şimdi ben bugün bütün gün Cuma gününden beri AK Parti’ye yandaş yani yakın medya başka memlekette gündem yok… ya bu kadar da olmaz. Tamam hani ne yapalım asalım o zaman Lütfü Türkkanı, kesip atalım. 7/24 o televizyonlarda açıyorsun Lütfü Türkkan’ın küfrüne ne diyorsunuz, yok kadın dernekleri nerede yok o…” dedi.

Habertürk yazarlarının bu şekilde, televizyon yayını esnasında Lütfü Türkkan'ı savunur ve aklamaya çalışır bir vaziyette konuşmaları sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

Sosyal medya kullanıcıları, "Kadın gazetecilerin Türkkan'ın 'bacıya küfrünü' nasıl da yumuşatmaya çalıştıklarını görüyoruz" diyerek Habertürk'ün programını eleştirdi. 

 

Söz konusu yayının ilgili kısmı,

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum