Ukrayna: Rus ordusu 15 havalimanını yok etti

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus askeri güçlerinin ülkede 15 havalimanını yok ettiğini açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya toplam 1370 füze fırlattığı belirtildi.

Saldırılarda 148 çocuğun hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, 10 milyondan fazla Ukraynalının savaş nedeniyle evlerini terk ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "Rusya, Ukrayna'da 15 havalimanını yok etti. İşgalciler, her gün vahşet uyguluyor. Bunu affetmeyeceğiz" ifadelerine yer erildi.

1300'den fazla yerleşim birimi elektriksiz

Ukrayna Enerji ve Kömür Endüstrisi Bakanlığından yapılan açıklamada ise ülkede 1339 yerleşim biriminde elektriğin olmadığı belirtildi.

Bu yönde çalışmaların sürdüğü kaydedilen açıklamada, Kiev, Donetsk ve Sumi'nin yanı sıra Harkiv, Mıkolayiv, Jitomir, Zaporijya ve Herson bölgelerinde 71 binden fazla kişinin yeniden elektriğe kavuşabildiği aktarıldı.

Açıklamada, 338 bin tüketicinin ise doğal gazsız kaldığı ifade edildi.

Dünya Haberleri

Trump, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi için direktör adayını açıkladı
Albanese'den UCM hakimlerine destek: Trump yönetimine karşı yasal savaş
İngiliz Tabipler Birliği'nden İsrail'i eleştiren doktorlara destek: "Susturma girişimlerine izin vermeyeceğiz"
Trump, Amerikan pasaportlarına kendi fotoğrafını yerleştirdi
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, istifa edeceğini duyurdu