Ukrayna Devlet Başkanı: Erken Seçime İzin Vermeyeceğim

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkede erken seçime izin vermeyeceğini söyledi.

Poroşenko, Aspen Enstitüsü temsilcilerini kabûlünde yaptığı konuşmada, parlamento ve koalisyonun hükûmetin yükünü birlikte taşımakla sorumlu olduğunu söyledi.

“Erken Seçime Zamanımız Yok”

Koalisyon partilerine başbakan adayı, bakanlar kurulu adayları ve reform programlarını belirlemeleri çağrısında bulunan Poroşenko, “Şu durumda hiçbir şekilde erken seçime izin veremeyeceğimi ve vermeyeceğimi vurgulamak istiyorum. Siyasî liderler aslında bulanık suda balık tutmaya çalışıyor, aslında onlar erken seçim için çalışıyorlar. Bizim buna zamanımız yok. Çünkü bu, 6 ay icraat yapmama ve popülizm demektir. Parlamentonun yokluğu demektir. Bu parlamento ile çalışmayı öğrenmek gerekir.” ifadesini kullandı.

Parlamentoda 16 Şubat'ta hükûmet aleyhinde verilen gensorunun reddedilmesinin ardından, koalisyonu oluşturan Batkivshçina ve Samopomoç partilerinin de desteğini çekmesiyle Yatsenyuk hükûmeti parlamentoda çoğunluğu kaybetmişti.

Sputnik News

Dünya Haberleri

ABD, yabancı üretim dronların ülkede satılmasını yasakladı
Avusturya'da ÖVP’nin Müslüman karşıtı paylaşımı tepki gördü
Paşinyan'dan Ermenistan'a yönelik mal transiti ablukasını kaldırması nedeniyle Aliyev'e teşekkür
Manş Denizi'nde göçmen rekoru: Bir günde 800'den fazla geçiş
AB'den, ABD'nin Grönland'e Özel Temsilcisi atamasına tepki