"TÜSİAD'ın AB Krizi"

"...Türkiye ile yaşanan gerilim sürecinde AB’ye hiçbir suç, en küçük bir kusur yakıştırılamıyor, açıkça gözlemlendiği gibi hemen bütün kabahatler Erdoğan’la birlikte AK Parti Hükümetlerine yükleniyordu..."

Kenan Alpay - TÜSİAD'ın AB Krizi / Yeni Akit

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Angela Merkel’in ziyaretini akaben yaptığı açıklamada bir dizi rahatsızlık noktalarını dile getirirken şöyle bir vurgu yaptı: “Türkiye göçmenlere karşı AB'nin tampon bölgesi veya kapı bekçisi olamaz. AB'nin gelecekte tam üyesi olmasını planladığı bir ülkeyle arasındaki fiziki ve manevi duvarları bazı küçük siyasal ve mali ödünler karşılığında güçlendirecek bir süreç bizim açımızdan son derece kaygı vericidir.”.

Epey bir zamandır kendisine müzahir liberal, sol, paralel çevrelerle birlikte TÜSİAD’ın AB ile tıkanan müzakereler dolayısıyla AK Parti Hükümetine yönelik ciddi eleştirilerine şahit oluyorduk. Eleştirilerin merkezine yerleştirdikleri Erdoğan’ı, Türkiye’nin rotasını Batı’dan Orta Doğu’ya çevirmekle itham ediyorlardı. Özellikle de neo-Osmanlı ve İslamcı reflekslerle Türkiye’yi Sünnici siyasetin merkezi haline sokmak ve İhvan-ı Müslimin benzeri örgütlerle bölgesel politikalara soyunmakla suçlamak adeta moda halini almıştı.

AB’nin Rest Çekecek Gücü Var mı?

Türkiye ile yaşanan gerilim sürecinde AB’ye hiçbir suç, en küçük bir kusur yakıştırılamıyor, açıkça gözlemlendiği gibi hemen bütün kabahatler Erdoğan’la birlikte AK Parti Hükümetlerine yükleniyordu. Gerekçe basitti elbette; AB ulaşılması gereken ideal kriterleri temsil ettiğine göre suçlu müzakere fasıllarının açılması için gerekli değişim-dönüşüm vazifelerini ifa etmeyen Türkiye’dir.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…