"Terörist görümce" üzerinden kopartılan kıyamet!

İBB’de “terörle iltisak” soruşturması ilginç anekdotlar ortaya çıkarttı!

HAKSÖZ HABER

İktidara yakın medya organları yaklaşık iki gündür İBB çalışanı Sevtap Ayman’ın görümcesi üzerinden kıyameti koparmaya çalışıyorlar. İBB’de bir süredir devam eden “terörle iltisak” soruşturması çerçevesinde “ele geçirilen”(!) bilgiler ışığında İBB Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürlüğünde sekreter olarak görev yapan Sevtap Ayman’ın eşinin ablası yani görümcesi olan kişinin kırmızı kategoriden aranan Mizgin kod adlı Kadriye Sayın olduğu anlaşıldı!

Bu uzun cümleyi kurarken biz bile yorulduk. Sabah başta olmak üzere iktidara yakın birçok yayın organı “terörist görümce” üzerinden İBB’ye yükleniyorlar. Kendinizi bu kadar komik duruma düşürmeyin Allah aşkına!

Sevtap Ayman’ın kendisi de PKK/KCK üyeliğinden gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış bir isim. Sadece Ayman üzerinden bir tartışma yürütseniz bir miktar anlaşılabilir. Ancak işin içine görümceyi katmak nerden çıktı?

Suçun şahsiliği diye bir şey vardı bir zamanlar! İnsanların kendileri dışında akrabaların veya yakınlarının işledikleri cürümlerden sorumlu tutulmaması anlamına gelen suçun şahsiliği herkese lazım olacak oldukça önemli bir kaide!

Sevtap Ayman’ın görümcesi PKK’da üst düzey yönetici olan bir katilse bu Ayman'ı da öyle yapmaz! Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. Günah yükü ağır gelen kimse onun taşınması için yardım çağrısında bulunsa -çağrılan yakını bile olsa- o yükten hiçbir şeyi başkası üzerine alamaz. Sen ancak, görmedikleri halde rablerinden korkanları ve namazı özenle kılanları uyarabilirsin. Kim arınırsa sadece kendi yararına arınmış olur. Her şeyin sonu Allah’a varır. (Fatır / 18)

Gerekli soruşturmalar yapılır ve Ayman’ın PKK ile bir ilişkisi olup olmadığı veyahut varsa da bu ilişkisini devam ettirip ettirmediği anlaşılır. Görümcesi üzerinden algı oluşturmaya çalışarak komik durumlara düşmek ise en kötüsü olsa gerek!

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…