Tel Aviv'de aksayan uçuşlar Mısır'dan devam edecek

Hizbullah'ın olası saldırı ihtimali nedeniyle Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’nın tüm uçuşlara kapatıldığı bildirilmişti. Tel Aviv uçuşları Kahire’ye yönlendirdi.

 İşgal ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine saldırı başlatmasıyla eş zamanlı olarak Ben Gurion Havalimanı, tüm uçuşlara kapatılmıştı. Tel Aviv uçuşları Mısır'ın Kahire’ye yönlendirdi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan gerilime ilişkin yapılan açıklamada  Lübnan'da yeni bir savaş cephesi açılmasının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunularak, Lübnan'ın istikrar ve egemenliğinin korunmasının ve bölgenin kapsamlı bir istikrarsızlığa sürüklenme riskinden kaçınılmasının önemi vurgulandı.

Ürdün'ün ulusal havayolu şirketi Royal Jordanian da gerilim nedeniyle Lübnan'ın başkenti  Beyrut'a uçuşlarını askıya aldığını bildirdi. 

Türk Hava Yolları (THY) da güvenlik sebebiyle bugün yapacağı iki seferi karşılıklı olarak iptal etti.

Mısır Haberleri

Mısır’ın yargı reformu gölgesinde şüpheli ölümler çoğalıyor
Mısır arama kurtarma ekipleri Gazze Şeridi'ne giriş yaptı
Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı
"Mısır’daki 60 bin siyasi tutuklu için harekete geçin"
Mısır: Netanyahu gaz anlaşmasını iptal ederse sonuçlarına katlanamaz