Sözde Filistin halkının hamisi rolüne bürünen Sisi dayanışma eylemlerini yasakladı

Sisi yönetimi bir yandan Gazze’ye siyasi ve ekonomik destek verdiğini söylerken, aynı zamanda Filistin’le dayanışma eylemine katılan Mısırlıları ise gözaltına alıyor.

HAKSÖZ-HABER

Kudüs ve Gazze’ye yönelik Siyonist saldırılar karşısında Mısır yönetimi önceki süreçlere nazaran bu kez daha aktif bir tutum içinde görünüyor. Meşruiyet krizi yaşayan Sisi cuntası Filistin davasının sahiplendiğini göstermek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunuyor. Bu meyanda ateşkes için arabuluculuk rolü üstlenen Mısır yönetimi Gazze’ye 500 milyon dolar ekonomik katkıda bulunacağını da  açıkladı.

Tüm bunlara karşın Sisi yönetimi ülkedeki Mısırlıların Filistinli kardeşleriyle dayanışma adına ortay koydukları eylemleri ise sert biçimde bastırmakta. Mısır insan hakları merkezi avukatlarından Hazım Hüsameddin Kahire’de gösteri yaparak Filistin halkına destek vermeye çalışanların değil, elinde Filistin bayrağı ile sessizce yürüyenlerin bile gözaltına alındığını ifade ediyor. Bu bağlamda Ahmed Ala adlı bir gencin 14 Mayıs’da Cuma namazını kıldıktan sonra elinde Filistin bayrağıyla slogan atmadan yürümesine bile tahammül edilmediğini belirtiyor.

 Ahmed Ala’nın ailesinin talebi üzerine polis karakoluna giden Avukat Hazım Hüsameddin karakolda çok sayıda gencin Filistin eylemine katılma suçundan tutulduğunu ifade etti.

Mısır Haberleri

Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Mısır istihbarat şefi İsrail'i ziyaret edecek
Mısır'da İsrail'i protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı
Mısır, 9 Müslüman Kardeşler üyesini ‘terör’ suçlamasıyla idam etmeye hazırlanıyor
Mısır'daki Gazze görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi