Siyonistler Batı Şeria'da 300 dönümlük araziye el koydu

İşgal rejimi Batı Şeria'nın Yahudileştirilmesi çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor.

Quds Press'in haberine göre, işgal güçleri dün işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'in batısında yer alan El Arka köyünde yasadışı Ayrım Duvarı'nın yakınında bulunan 300 dönümlük araziye el koymak için bir tebligat yayınladı.

El Arka'daki köy konseyi başkanı yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin köy sakinlerine duvarın yakınındaki 300 dönümlük tarım arazilerine el koymak için tebligat verdiğini ve çiftçileri tek geçim kaynaklarından mahrum bıraktığını söyledi.

Bu arada, işgal güçleri Cenin'in kuzeyindeki Barta'a köyünde birkaç yapıyı yıktı. Yerel kaynaklar, İsrail işgal buldozerlerinin ruhsatsız olduklarını iddia ederek sanayi yapılarını yıktığını bildirdi.

29 Ocak'ta İsrail Parlamentosu Knesset, uluslararası hukuka aykırı olarak yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da toprak satın almalarına ve sahip olmalarına izin veren bir yasanın ilk okumasını onayladı.

Kaynak: Mepa News

Filistin Haberleri

Soykırımcı İsrail Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi