Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler hemen her gün işgal güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

"Heykel Öğrencileri" isimli fanatik Yahudi grubu üyeleri bu sabah (19 Ekim Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezen grup üyeleri kışkırtıcı davranışlarda bulundu.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa kapılarında güvenliği sıklaştırdığı ve girişlere kısıtlama getirerek Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu ifade edildi.

"Heykel Öğrencileri" grubu, Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı bu hafta sonuna kadar uzatılan fanatik haham Yehuda Glick'e destek amacıyla bugün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceğini iki gündür ilan ediyordu. Grubun işgal rejimindeki üniversitelerde okuyan fanatik Yahudi öğrenciler tarafından oluşturulduğu bildirildi.

Kaynaklar, Mescid-i Aksa bekçileri ile hizmetlilerinin ve cemaatten çok sayıda kişinin Mescid-i Aksa avlusunda Yahudi öğrencileri olası bir ayin girişimine karşı yakından takip ettiğini söyledi.

Bu arada, Mescid-i Aksa'ya açılan Es-Silsile Kapısı mahallesinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

FİEM

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları, İsrail askerinin Gazze'nin merkezinde ateş açtığını söyledi
İşgalci yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı
Hamas’ın roket saldırısı nedeniyle İsrail, Karem Ebu Salem sınır kapısını kapattı
İşgalci İsrail’in Bakanı Gallant, yeni esir takası mutabakatını destekliyor
Al Jazeera'dan katil İsrail’e tepki