Siyonist rejimden tutarsız açıklamalar geliyor

Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinden, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin kafa karıştırıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İsrail Başbakanlık Ofisi, ordusunun Philadelphi Koridoru'ndan ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında çekilmeyeceğine dair açıklamasını "sehven" yapıldığı iddiasıyla geri çekti.

Ofis, "üst düzey bir siyasi yetkiliye" dayandırılarak yayımlanan, İsrail ordusunun Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyeceği yönündeki açıklamanın "sehven" yapıldığını öne sürdü.

Geri çekilen açıklama

Geri çekilen açıklamada, "Gerçeği yansıtmayan haberlerin aksine İsrail Philadelphi Koridoru'nu terk etmeyecek ve birinci aşamanın 42 günü boyunca koridorda kalacaktır." ifadesine yer verilmişti.

İsrail askerlerinin kademeli olarak bölgeden çekileceği yalanlanan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

"İlk aşamada, 16. günden itibaren savaşı sona erdirme müzakereleri başlayacak. Eğer Hamas İsrail'in savaşı sona erdirme talebini (hedeflerine ulaşmak için) kabul etmezse, İsrail 42. güne kadar ve her durumda 50. güne kadar Philadelphi Koridoru'nda kalacaktır."

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması

Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak'ta İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü itibarıyla yürürlüğe girecek. 3 aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasının ilk 42 gününde İsrailli 33 esir salınacak.

Anlaşma, Gazze Şeridi'ne insani yardımların kapsamlı şekilde ulaşmasının yanı sıra yerinden edilen Filistinlilerin bölgelerine geri dönebilmelerini içeriyor.

İkinci ve üçüncü aşamaların detayları, birinci aşamanın tamamlanmasıyla açıklanacak.

Filistin Haberleri

Hamas heyeti Kahire’de ateşkesin uygulanmasını görüştü
Filistin Sağlık Bakanlığından Gazze'de "salgın hastalık" uyarısı
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında biri ağır 6 Filistinli yaralandı
35 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa bir Cuma gününe daha kapalı olarak girdi
Oğlunun idam edilmesinden korkan Filistinli anne, esirlere uygulanan çifte standarda isyan etti