Siyonist İşgal Çetesi İsrail Parlamentosunda Bir Kez Daha Ezan Yankılandı

Siyonist işgal çetesi İsrail'in ezanı yasaklama planını protesto eden bir Arap milletvekili daha İsrail Meclisinde kürsüden ezan okudu.

Siyonist işgal çetesi İsrail'in "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasını yasaklama planını protesto eden Arap milletvekili Talib Ebu Arar da İsrail Meclisi’nde (Knesset) kürsüden ezan okudu.

Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Milletvekili Ebu Arar, daha önce ezanın yasaklanması planını protesto eden ve kürsüden ezan okuyan Arap milletvekili Ahmed et-Tiybi gibi konuşması sırasında kürsüden akşam ezanını okuyarak tepkisini gösterdi.

Filistin medyasında konuyla ilgili paylaşılan videoda, Ebu Arar ezan okurken fanatik Yahudi milletvekillerinin tepki gösterdiği görülüyor. Ebu Arar, tepkilere aldırış etmeden akşam ezanını okuduktan sonra kürsüden ayrılıyor.

Knesset'te yasama komisyonu, daha önce ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasını öngören kanun tasarısını onaylayarak meclise sevk etmişti. Knesset'teki genel kurulda, dindar Yahudot HaTora Partisinin (Birleşik Tevrat), ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısına itirazı üzerine oylama ertelenmişti.

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlör kullanılarak ezan okunmasını yasaklayacak tasarının, yürürlüğe girmesi için İsrail meclisi Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor.

Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.

Filistin Haberleri

Katil İsrail Gazze'yi yine vurdu
DSÖ: Gazze'de 10 bin civarında çocuk, hayat değiştirecek nitelikte yaralandı
UNICEF: Batı Şeria'da haftada en az bir çocuk öldürülüyor
İsrail'de Ultra-Ortodoks hahamdan, "zorunlu askerlik" krizi nedeniyle erken seçim çağrısı
Nekbe'nin 78. yılında istatistik: 15,5 milyon Filistinli var