Sisi Yargısından Mübarek'in Oğullarına 'Borsa Manipülasyonu' Davasından Beraat

Sisi yargısı, kamuoyunda "borsada manipülasyon" olarak bilinen davada yargılanan devrik lider Hüsnü Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal Mübarek'in yanı sıra 7 kişi hakkında beraat kararı verdi.

AA’nın Mısır basınına dayandırdığı haberlere göre, Kahire Ceza Mahkemesinde bugün Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal'in "borsada manipülasyon" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Duruşmada mahkeme, Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal Mübarek hakkında beraat kararı verdi.

Mısır'da 2012 yılında Mübarek'in oğulları, 7 iş adamı ve Mısır Ulusal Bankasının eski yönetim kurulundan 2 kişi, bankanın satışından 140 milyon dolar haksız kazanç elde ettikleri suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkeme, 20 Eylül 2018'deki duruşmada Ala ve Cemal Mübarek'in tutuksuz yargılanmasına ve mali teminatla salıverilmesine hükmetmişti.

Mısır Haberleri

İran savaşının sonucu olarak Mısır'ın karşı karşıya olduğu acil sorunlar
Mısır cezaevlerinde bir 'sessiz ölüm' daha
İhvan dahil 60 bin siyasi tutuklu için "ölmeden tahliye" çağrısı!
Mısır'da yükselen fiyatlar aileler arasındaki bağları zayıflatıyor
Mısır’da cezaları biten Filistinliler "yeni bir dava" ile tekrar hakim karşısında