Sisi Cuntası Karantina Masraflarını Karantinadakilere Ödetiyor

​​​​​​​Mısır’da Sisi cuntasının, yurt dışından getirilen vatandaşların 14 gün zorunlu karantinaya alınması ve bu sürecin masrafının vatandaşlara ait olması yönündeki kararı halkta öfkeye neden oldu.

Mısır'da yurt dışından getirilen vatandaşların 14 gün zorunlu karantinaya alınması kararından sonra sürecin masrafıyla ilgili tartışmalar büyüyor.

Yetkililerin, otellerde geçirilecek zorunlu karantina sürecinin masrafının vatandaş tarafından karşılanması yönündeki kararı, yurt dışından dönen Mısırlıların öfkesine neden oldu.

Otele yerleştiriyorlar

Salı gününden itibaren başlatılan uygulamayla, yurt dışından getirilen tüm Mısırlıların Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği otellere yerleştirilmeye başlandı.

Dünyada birçok ülkede hava yolları şirketlerine kısıtlamalar getirilmesinden sonra çok sayıda Mısırlı havalimanlarında mahsur kaldı ya da planlanmış dönüşleri iptal edildi.

Washington'daki Mısır Büyükelçiliği Facebook sayfasından yapılan açıklamada, dönmek isteyen Mısırlıların uçuşlarının planlanmasından önce zorunlu karantina masrafının üstleneceklerine dair taahhüt imzalamaları isteneceği belirtildi.

Tepkiler büyüyor

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Kuveyt'ten geri getirildiği iddia edilen bir grup yolcunun havalimanında eylem yaptığını ve karantinaya gitmiyoruz' şeklinde slogan attığı görüldü.

Bir başka videoda Londra'dan geri getirilen yolcuların karantina işlemlerinin tamamlanmasını sırada izdiham yaşadığını ortaya koydu.

Bazı Mısırlıların masrafları üstlenmeyi reddederken hükümet yetkilileri bu kişileri sorumluluk sahibi olmamakla suçladı.

Kaynak: Al Jazeera

Mısır Haberleri

Mısır’ın yargı reformu gölgesinde şüpheli ölümler çoğalıyor
Mısır arama kurtarma ekipleri Gazze Şeridi'ne giriş yaptı
Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı
"Mısır’daki 60 bin siyasi tutuklu için harekete geçin"
Mısır: Netanyahu gaz anlaşmasını iptal ederse sonuçlarına katlanamaz