Sisi Cuntası Bir İhvan Yetkilisini Şehit Etti!

Mısır'da Sisi cuntasına bağlı asayiş birimlerinin bir İhvan yetkilisini yatsı namazından sonra camiden çıkarken şehit ettiği öğrenildi.

HAKSÖZ-HABER

Mısır'ın Feyyum kentinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilisinin güvenlik güçleri tarafından şehit edildiği öğrenildi.

Ajansların kaydettiğine göre İhvan'ın Feyyum'daki yetkililerinden Muhammed Mahmud Avad'ın (30) ailesine yakın kaynaklar, Sisi cuntasına bağlı güvenlik güçlerinin yatsı namazının ardından camiden çıktığı sırada Avad'ı ateşli silahla vurarak şehit ettiğini kaydetti.

Avad'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilirken, konuyla alakalı Mısır makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'tan geçen perşembe yapılan yazılı açıklamada da  güvenlik güçlerinin, Şarkıyye kentinde üniversite yurduna düzenledikleri baskında "Zakazik Üniversitesi rektörünü yaralandıkları" iddia edilen 3 öğrenciyi öldürdüğü belirtilmişti. Cuntanın emniyet kaynakları ise konuyla alakalı olarak "İhvan mensubu 3 kişinin güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldüğünü" öne sürmüştü.

Mısır Haberleri

Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Mısır istihbarat şefi İsrail'i ziyaret edecek
Mısır'da İsrail'i protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı
Mısır, 9 Müslüman Kardeşler üyesini ‘terör’ suçlamasıyla idam etmeye hazırlanıyor
Mısır'daki Gazze görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi