Şeyh Salah’ın Gözaltı Süresi Yeniden Uzatıldı!

İsrail mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah’ın gözaltısüresinin bir sonraki duruşmanın yapılacağı 6 Eylül’e kadar uzatılmasına karar verdi.

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah’ın avukatlarından Halid Zabarka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi’nde (İsrail mahkemesi) bugün görülen duruşmada, savcılığın talebi üzerine Salah’ın gözaltı süresi bir sonraki duruşmanın yapılacağı 6 Eylül’e kadar uzatıldı.” dedi.

Gözaltı süresinin İsrail savcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda uzatılmasının “kişisel hakların ihlali” anlamına geldiğini belirten Zabarka, “Politik hedefler taşıyan bu iddianame, dini ve siyasi alanda bir kanaat önderi olan Şeyh Salah’ın kişisel haklarını ihlal ediyor.” diye konuştu.

Mahkemeden müvekkilinin serbest bırakılmasını istediklerini kaydeden Zabarka şunları söyledi:

“Gözaltı süresi mahkemenin yeniden görüleceği 6 Eylül’e kadar uzatıldı. Bu da önümüzdeki ay görülecek duruşmada Şeyh Salah’ın ya serbest bırakılacağı ya da tutuklanacağı anlamına geliyor.”

Filistin Haberleri

Ateşkesin 73. günü: İşgalci İsrail ateşkes anlaşmasını 875 kez ihlal etti
Siyonist medya: “En tehlikeli sekizinci cephe Türkiye”
Şeyh Sabri: Kudüs, son derece acı bir dönemden geçiyor
Siyonist Bakan, Gazze'den tamamen çekilmeyeceklerini ve kuzeye yerleşeceklerini söyledi
Soykırımcı İsrail, Gazze'de ateşkese rağmen saldırılarını sürdürüyor