Sahi, ‘Çanakkale geçilemedi’ mi? ve and konusu..

Çanakkale Savaşları’nda Osmanlı’nın en üst rütbeli komutanı Es’ad Paşa dün hatırlanmadı bile.. alman generali Liman von Sanders; Osmanlı Orduları’nın en üst rütbeli komutanının ise, Başkomutan Vekili Enver Paşa olduğu hatırlanmadı.

Selahaddin E. Çakırgil'in yazısı:

Dün, Çanakkale (Dardanel) Muharebeleri’nde elde edilen zaferin 106. yıldönümü idi. Ama, öyle törenler yapıldı ki, Çanakkale Zaferi’ni anmaktan maksadın, o savaşların şehid ve gazilerine minnet duygularını ifade değil, o sırada yarbay olan sadece bir ismin parlatılması olduğu bir daha sergilendi. 

Dünyada, geçmişin kahramanlıklarının anılması için, ‘Meçhul Asker’ anıtları vardır dünyada.. Bu yöntem, bizde de düşünülemez mi?

*

Çanakkale Savaşları’nda Osmanlı’nın en üst rütbeli komutanı Es’ad Paşa dün hatırlanmadı bile.. Ki, o savaşta İngiliz ve Fransız generalleri karşısında asıl komutanın alman generali Liman von Sanders; Osmanlı Orduları’nın en üst rütbeli komutanının ise, Başkomutan Vekili Enver Paşa olduğu hatırlanmadı. O gün, en büyük sorumlu ise, Sultan Reşad’dı, Başkomutan olarak.. Ki, Sultan Reşad’ın Çanakkale’deki askerleri’ için bizzat yazdığı ‘Gazel’i meşhurdur.

O ‘gazel’ şöyledir:

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

İslam'a içerden cephe alanlar...
Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ı Nazi kampına dönüştürmeye çalışırken...
ABD'li öğrenciler neyi başardı?
Kendi hikayeni anlatamazsan...
Gazi Üniversitesi'ndeki ırkçılar Filistin eylemine saldıracak cüreti nerden buluyor?