Rusya ile ABD Arasında Suriye Gerginliği

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile yaptıkları Suriye anlaşmalarının Washington'un tutumundaki belirsizlik nedeniyle askıya alındığını söyledi.

Moskova'da Kamboçyalı mevkidaşıyla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan SergeyLavrov, ABD'nin Suriye konusundaki tutum ve açıklamalarında çelişkiler bulunduğunu açıkladı.

ANLAŞMALAR ASKIDA

Lavrov, "Anlaşmalar, muhalif grupların yaklaşımlarının Washington tarafından nasıl algılandığı konusundaki belirsizlik nedeniyle büyük ölçüde askıya alındı. Bu muhalifler, Rus-Amerikan anlaşmalarını kabul etmiyor ve uygulamayı reddediyor. Bu durumu açıklığa kavuşturmak istiyoruz" dedi.

KERRY HAZIRLIK YAPTIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçen hafta yaptığı açıklamada,  Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını açıklamıştı.

 

Dünya Haberleri

ABD/İsrail-İran Savaşı, ABD'lilere 37,6 milyar doları aşkın ek enerji maliyeti getirdi
İspanya: He sabah ABD'nin ne yapacağını düşünerek uyanamayız
ABD, Grönland'da yeni üsler açmak için gizli görüşmeler yürütüyor
İngiltere'de başbakanın istifasını isteyenlere dışişleri ve içişleri bakanları da katıldı
Venezuela'dan ABD Başkanı Trump'a "51. eyalet" tepkisi