Refah Sınır Kapısı Üç Günlüğüne Açıldı

Refah Sınır Kapısı, Mısır yönetimi tarafından 3 günlüğüne çift yönlü olarak açıldı.

Mısır yönetimi, İsrail ablukası altındaki Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı "istisnai durumlar" için üç günlüğüne çift yönlü olarak geçişlere açtı.

Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'ye giriş ya da çıkış yapması gereken kişiler için üç günlüğüne açılmasıyla birlikte sınırdaki otobüsler çift taraflı olarak seferlere başladı.

Filistin Kahire Büyükelçiliğinden yapılan dünkü yazılı açıklamada, "Mısır makamları, Refah Sınır Kapısı'nın yarından itibaren 3 günlüğüne çift yönlü açılması şeklinde karar aldı." ifadeleri kullanılmıştı.

Gazze Şeridi'ne giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır'ın kontrolündeki Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor.

Mısır yönetimi de 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor.

 

Filistin Haberleri

İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Yahudi çeteler El-Halil’de bir yaşlı kadınla oğullarını yaralayarak 30 koyunu çaldı
İşgal güçleri Nablus’ta şehit Mahmud El-Akkad’ın ailesinin evini patlayıcılarla yıktı
Alimler Birliği'nden Mescid-i Aksa çağrısı
Kuşatma altındaki bayram: İsrail’in baskısını artırmasıyla Gazze’de kutlayacak pek bir şey kalmadı