Nepal'de Fırtına: 28 Kişi Hayatını Kaybetti

Nepal'in güneyindeki Bara ve Parsa bölgelerindeki köyleri dün etkisi altına alan fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e çıktı.

Yetkililer, arabaları deviren fırtına nedeniyle içinde en az 40 kişinin bulunduğu bir yolcu otobüsünün yoldan çıktığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Polis, 28 kişinin hayatını kaybettiği fırtınada ölümlerin çoğunun çöken duvarların, evlerden düşen tuğlaların, devrilen ağaçların ve elektrik direklerinin neden olduğu bilgisini paylaştı.

AA’nın haberine göre Başbakan Khadga Prasad Sharma Oli, kurtarma çalışmalarını denetlemek üzere afet bölgesine hareket etti.

Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi, fırtına nedeniyle 612 kişinin yaralandığını, kurtarma ve yardım ekiplerinin afetin vurduğu köylere sevk edildiğini açıkladı.

Emniyet yetkilisi Sanu Ram Bhattarai, komşu bölgelerden polis memurlarının ve askerlerin Bara ve Parsa'ya vardığını ve köylere ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

 

Dünya Haberleri

BM: 2024'te dünya genelinde yaklaşık 331 milyon kişi uyuşturucu kullandı
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 589'e yükseldi
Avrupa'da sıcak hava alarmı sürüyor
Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü
Vance, Trump'ın "derin devlet" tarafından hedef alındığını iddia etti