Myanmar Merkez Bankası, banka ve ATM'lerden nakit para çekme işlemini sınırlandırdı

Myanmar Merkez Bankası, ülkedeki askeri darbeden bir ay sonra bankalardan ve otomatik para çekme makinelerinden (ATM) nakit para çekme işlemlerini sınırlandırma kararı aldı.

AA’nın The Straits Times'a dayandırdığı habere göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Than Than Swe tarafından imzalanan kararda, 1 Mart itibarıyla kişilerin banka hesaplarından 2 milyon kyatdan (1,416 ABD doları) fazlasını çekmesine izin verilmeyeceği ve işletmelerin de haftada en çok 20 milyon kyat (14,164 dolar) çekmesine izin verileceği kaydedildi.

Kararda nakit çekmeye sınırlama getirmesiyle, devlet kurumları ve halk arasında nakit kullanımını azaltarak "dijital ekonomiye geçişi kolaylaştırmanın" amaçlandığı belirtildi.

Kararda, "Bankaların ve banka dışı finans kuruluşlarının nakit yönetimini iyileştirmek için bankaların e-ödemelere ve elektronik transferlere öncelik vermesi gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

ABD'de Myanmar'daki askeri darbe karşıtı gösteri düzenledi

ABD'nin Minnesota eyaletinin başkenti St. Paul'da toplanan çok sayıda kişi, Myanmar'daki askeri darbe karşıtı protesto düzenledi.

Çoğu Myanmarlı olan göstericilerden bazıları, ülkelerine destek için toplandıklarını ifade etti.

Dünya Haberleri

ABD'de 90'ı aşkın avukat, Biden yönetimine "İsrail'e silah ihracatını kesme" çağrısı yaptı
Fransa’dan Filistin destekçilerinin eylemlerine sahne olan Sciences Po'ya mali yaptırım
The Weeknd'den Gazze'ye rekor yardım!
Almanya'da başörtülü iki kız çocuğuna ırkçı saldırı!
Fransa'nın Sorbonne Üniversitesinde Filistin'e destek gösterisi